Visste du att...
6.5

Guitar Hero: Rocks the 80’s

Guitar Hero har inte blivit nämnvärt tråkigare att spela sedan sist och är man ett stort fan av serien lär nog även Rocks the 80’s hamna hemma i spelhyllan.

Låt oss börja med att göra en sak klart, Guitar Hero är fortfarande ett riktigt kul spel. Men – lite jäkla ansträngning kan man väl i alla fall förvänta sig? Eller kanske inte. För Guitar Hero Rocks the 80’s är spelmässigt fullkomligt identiskt med Guitar Hero II. Bortsett från måttligt 80-talifierade menyer så är det bara de trettio nya låtarna man betalar för här. Det börjar lukta Singstar… Guitar Hero Schlager nästa?

Men hade bara själva låtarna varit av lite högre klass hade de nog kunnat komma undan med det. Men som börjar bli brukligt i Guitar Hero-sammanhang är det till större delen b-sidor och lite mindre kända låtar. Det är ju inte fel att vidga sina vyer och lära sig uppskatta ny musik men när de nu försöker spela så hårt på 80-talsnostalgin vore det lämpligt just med lite mer… nostalgi.

Det är också lite snålt tilltaget med låtar. Sett till huvudutbudet är det jämförbart med det ursprungliga Guitar Hero, men där fanns det också sjutton bonuslåtar. Och när dess närmaste föregångare Guitar Hero II till Xbox 360 bjöd på sammanlagt 72 spår så inser man att ambitionsnivån inte legat på topp med Rocks the 80’s.

Guitar Hero har inte blivit nämnvärt tråkigare att spela sedan sist och är man ett stort fan av serien lär nog även Rocks the 80’s hamna hemma i spelhyllan. Men känner man inte ett brinnande behov av några nya låtar kommer man inte missa något om man låter det gå en förbi.