Visste du att...
6.5

Ghost Recon: Jungle Storm

Tom Clancys spel finns nu till i stort sett allt man kan spela på.

Nu kan de som inte vill vara utan Tom Clancys spel när de är på resande fot spela Ghost Recon: Jungle Storm på sin Nokia N-gage. Inte illa, och man man ringa sina polare och berätta om sina spelbedrifter också. Det är Nokia än så länge ensamma om.
I Ghost Recon till N-gage ska man precis som i dator- och tv-spelsversionerna kontroller en hårdnackad skara elitsoldater och guida dessa så att uppdragen avklaras utan att någon skadas eller ännu värre omkommer i strid. Spelet är ett förstapersonsspel och det är alltid lite klurigt hur de ska bete sig på bärbara enheter. Ibland blir de bra och ibland blir det rena kaoset. När det gäller Ghost Recon har de lyckats bra och det är inte allt för ofta som – i alla fall jag – uppfattar det som besvärligt att spela.
Det som kan uppfattas negativt med alla typer av bärbara förstapersonsspel är att det går rätt segt att styra. Man kan inte bara springa runt ett hörn och tro att man blixtsnabbt ska kunna vända sig, det tar tid. Om man har med sånt i beräkningarna går det bra att spela, men om man är van med ett pc-spel kan man uppfatta det som att det går galet segt.
Konrtrollen är lite annorlunda på Ghost Recon, man styr bara höger/vänster och upp/ner med styrkorset. Om man ska gå fram/bak eller i sidled så sköter man det via siffertangenterna, precis som när man spelar på en dator. Det fungerar bra, men ibland blir det lite många knappar att hålla reda på samtidigt då man äver skjuter och lite annat från sifferknapparna.
Grafiskt är det helt okej. Det är svårt att få ett så detaljerat spel att bli jättebra, men det är nog bra för att man inte ska behöva hänga upp sig på det – så nu gör jag inte det.
Om det är förstapersonsspel du vill spela när du inte ringer dina kompisar, då är Ghost Recon: Jungle Storm ett bra val till din N-Gage.