Visste du att...
5

Crash Nitro Kart

Nitro Kart – ett spel som ingen riktigt behöver, men det finns ändå.

Crash Bandicoot har aldrig i mina ögon varit en värdig motståndare till Mario och Sonic. Det var det som den – i och för sig – charmige Bandicooten skulle vara när han dök upp som Sonys svar på tidigare två nämnda stilikoner. Nu har han släppt Sony, eller om de släppt honom?, och det kommer Bandicoot-spel i parti och minut. Ett av de många och onödigaste är Nitro Kart till Playstation 2 – nu kommer det till N-Gage. Livet leker.

I Nitro Kart, som givetvis är en produkt av idétorka och knappast skulle finnas om inte Shigeru Miyamoto hade släppt Mario Kart, får man köra go-kart med Crash och några av hans vänner plus ovänner. Konceptet låter väl inte helt nytt eller kreativt.

När spelet kom till Playstation 2 var jag inte det minsta imponerad av det, utan tyckte det var relativt sugigt. Nu kommer det alltså i en mycket mindre version med mindre av allt. I och för sig kanske man ska uppskatta att det är mindre Nitro Kart? Grafiken är givetvis sämre, samma gäller ljudet, men en sak de lyckats bibehålla är den gräsliga spelkänslan.

Nej, Crash Nitro Kart är inte ett spel som du vill äga till din N-Gage.