Visste du att...
6.5

Fifa World Cup 2006

I 2006 Fifa World Cup får spelaren hoppa in i sommarens hetaste sportevenemang.

Som officiell partner med fotbollsförbundet Fifa kommer självklart Electronic Arts med ett spel baserat på fotbolls-vm. I 2006 Fifa World Cup får spelaren hoppa in i sommarens hetaste sportevenemang som den här gången går av stapeln i Tyskland.

2006 Fifa World Cup kommer till i princip alla tillgängliga spelsystem. Resultatet är det samma på de flesta, det är bara hur snyggt det är som är skillnaden. Kontrollen är lätt att ha att göra med, men det kan vara lite halvjobbigt att hålla koll på spelarna – de är väldigt pluttiga. Man får nästa sitta och stirra på skärmen som den där rösträknaren i Florida på röstblanketten.

Svårighetsgraderna är det som varierar spelupplägget, väljer man lättaste nivån kan man i princip springa rakt fram och föra bollen, för att sedan skjuta när man närmat sig mål. Har man en högre svårighetsgrad krävs mer passningar och att man använder rätt spelare. Det vill säga inte springer upp i anfall med en back. Som vanligt finns alla riktiga spelarnamn och landslag med i spelet.

En sak som höjer spelandet är att man kan koppla upp mot tre andra Nintendo DS-ägare och spela mot dem, eller inte mot alla – men det säger väl sig själv.

Gillar du fotboll och prompt ska spela på bussen, då är det här ett av de bästa alternativen till Nintendo DS – även om det är av ganska ordinär klass.