Visste du att...
7.5

Fifa 2005

Fifa 2005 är det andra spelet i serien som kommer till N-Gage.

Fifa ett tungt varumärke och helt klart en bra titel för Nokia att kunna visa upp, det inger förtroende för speltelefonen. Version 2005 innehar mycket av det Fifa 2005 erbjuder sedan tidigare på andra konsoler och det är ett gott betyg. Allt är lätt att kontrollera och man kommer snabbt igång med det spelsätt som faller en på läppen.
Spelet tillhör de som inte riktigt passar ihop med skärmen, att den är stående. Det gör att man har full kontroll på planens bredd men inte mycket alls på längden. Det gör att man snabbt kan överraskas av en motståndare och det har aldrig varit viktigare att hålla koll på miniplanen som visar var spelarna befinner sig. Det här är inte riktigt Fifas fel, men det drabbar spelet och det gör det mindre spelbart.
Väl inne i spelet behöver man inte hålla koll på så värst många knappar, det är i princip bara springa, passa och skjuta. Ibland kan det vara lite för lätt, det är lite hockey över spelsättet. Det är lätt att springa in i straffområdet och sedan lura ut målvakten, gå bakåt och sedan i sidled för att sedan sätta bollen i tomt mål. Det fungerar inte alltid, som tur är, men för ofta.
Det finns karriär med ett poängsystem, turneringar där man kan föra sitt landslag till guld och så vidare. Fifa 2005 är det bästa fotbollsspelet hittills till N-Gage.