Visste du att...
7

Chicken Wiggle

Chicken Wiggle till Nintendo 3DS laddas ner via deras butik. När spelet startas har jag aldrig hört talats om det och titeln är väl inget som riktigt säljer spelet, så det är med en viss ångest att jag laddade ner spelet som hänger över mig. När det väl startar ser det väldigt medvetet retro ut och det är väl heller inte något som får mig att jubla.

När väl spelet kommer igång är det rätt charmigt, men vid första anblick är jag fortfarande rätt skeptisk. Det börjar med lite instruktioner och de berättar att det finns några olika sätt att ta sig fram, vilket initialt är att hoppa, svinga sig och typ skalla objekt. Det är det som krävs för första banan, sedan får man en hjältemask som sedan göra att man kan flyga.

Spelet har ett plattformsupplägg och faller bekvämt in i facket över charmiga spel. Det blir svårare och svårare – självklart – och irritation blommar upp här och där. Det finns hemliga objekt på banorna, som motiverar till att spel om en nivå om man inte löst dem. När man klarar en nivå får man för övrigt se texten ”Eggcelent” och det påvisar väl lite av spelets humornivå.

Förutom själva spelet i sig självt, så kan man även skapa banor och dela med sig. Behållningen av spelet beror nog på de banorna som skapats och för de som är slängda på det viset, att göra banor och få uppskattning via att andra spelar dem.