Visste du att...
5

50 Cent: Bulletproof

50 Cent skjuter på allt som rör sig och devalverar sig själv med sitt nya spel.

50 Cent ska enligt vad jag hört vara en trevlig kille, men hans beteende gör att – i alla fall jag får för mig – han är en olustig typ. Han har i alla fall gjort raketkarriär och förutom att killen säljer skivor kan man se honom i sin egna film och här i sitt egna spel.

Spelet 50 Cent: Bulletproof har jag sett fram emot länge. Det är ett sånt spel där man kopplar bort hjärnan och bara springer runt och skjuter. Ibland när jag spelar spel som Resident Evil brukar jag önska att det kom en sektion där man bara gödslade ut kulor och inte var tvungen att snåla med dem. Då är det just den här typen av spel jag tänker på – Jean-Claude van Damm-tv-spel så att säga.

50 Cent och killarna i G-Unit är hårdnackade typer i Bulletproof. De skjuter på allt som rör sig och säger en massa fraser där Motherfucker ingår. Hur häftigt är inte det. Inte alls kan jag berätta. Men jag gissar att det tillhör, det är så gängkulturen är porträtterad i Hollywood – och då är det verklighet oavsett hur sant det är.

Spelet släpper lös i 190 redan från första stund. Man hamnar mitt i en eldstrid och får ta emot ett gäng med kulor, det för att kontrollen är rätt kass. Att sikta rätt är inte lätt, yo, det blir lätt lite snett, yo, och då sitter inte kulan korrekt, yo. Kanske även jag får vara med i G-Unit nu när jag visat prov på mina raptalanger all the way from Sävast, the suburbs in Boden.

Tillbaka till kontrollen. Den jobbar konstant mot en, i alla fall tycker jag det. Det är inte speciellt rörlig heller, utan man går i sidled hellre än att justera siktet för att träffa rätt. Förr eller senare korsar ens bana i sidled motståndaren. Jan kan inte annat är tröttna på kontrollen. Och även sakna att snåla på kulor i Resident Evil.

Grafiken är sådär. Inget utöver det vanliga, utan helt ordinär. Musiken är underhållande men uppskattas mest om man har klåda i skrevet – de som gillar den här typen av musik brukar ta sig där ofta. Nej, inte Michael Jackson. Nåja, det är hiphop och musiken är nog en av de bästa elementen i spelet faktiskt.

Om du vill skjuta konstant, älskar 50 Cent, har överseende med en rätt rutten kontroll – då kan det här vara ett spel för dig. För alla er andra är det här tyvärr inget spel att ens tänka på. Tyvärr säger jag, för jag hade hoppats så mycket mer. Det här spelet devalverar 50 Cent till en Dime.