Visste du att...
7.5

2006 Fifa World Cup

I 2006 Fifa World Cup får spelaren hoppa in i sommarens hetaste sportevenemang.

Som officiell partner med fotbollsförbundet Fifa kommer självklart Electronic Arts med ett spel baserat på fotbolls-vm. I 2006 Fifa World Cup får spelaren hoppa in i sommarens hetaste sportevenemang som den här gången går av stapeln i Tyskland.

2006 Fifa World Cup kommer till i princip alla tillgängliga spelsystem. Resultatet är det samma på de flesta, det är bara hur snyggt det är som är skillnaden. Kontrollen är lätt att ha att göra med. Svårighetsgraderna är det som varierar spelupplägget, väljer man lättaste nivån kan man i princip springa rakt fram och föra bollen, för att sedan skjuta när man närmat sig mål. Har man en högre svårighetsgrad krävs mer passningar och att man använder rätt spelare. Det vill säga inte springer upp i anfall med en back. Som vanligt finns alla riktiga spelarnamn och landslag med i spelet. Även ansiktslikhet, man ser att det är Fredrik Ljungberg med flera. Det är kul och förhöjer spelet, men nej, det är inget nytt under solen. Det är sådant vi har vant oss att förvänta.

Electronic Arts fotbollsspel är alltid bra, men inget som de släppt hittills kan peta ner Pro Evolution Soccer 5 från tronen. Där Electronic Arts dominerar är upplägget, det vill säga allt utanför själva spelet. Nu är det inte där man ska vinna matchen, men det är väldigt trevligt inlindat. Som vanligt gör sig spelet bäst när man spelar med vänner.

Har man Fifa 06 känns det här lite onödigt, men det är självklart kul med VM-upplägget.