Visste du att...

Test: Plånboksfodral till Google Pixel 9 Pro XL

Fodral – Pixel 9 Pro XL

Plånboksfodral är något vi uppskattar till fullo. Att tappa sin telefon är något som händer för ofta för att vi ska vara kaxiga nog att inte skydda våra dyrgripar.

Googles Pixel 9 Pro XL är som så många andra av dagens telefoner inte så speciellt billig och med det kommer en relativt stor kostnad när den åker i backen. De flesta skippar nog, här gissas det mycket, att ens fixa en spricka och lär sig leva med den. Skal håller telefonen i ett bättre skick, men undertecknad har lyckats med att tappa ett flertal telefoner direkt på skärmen och skalen har hjälpt föga.

Med spruckna skärmar och onödiga kostnader kom jag fram till att plånboksfodral är bästa lösningen – i alla fall för mig och min fumlighet. Problemet är att telefonen blir väldigt klumpig när den får ett omslutande fodral och det har gjort att vi alltid letar efter det smidigaste fodralet.

Saker vi undviker är någon form av stängningsannordning då den bara tar plats och sticker ut när fodralet är öppet. En annan sak är för många kreditkortsfack och sedelfack, det gör fodralet tjockare.

Massa kreditkort och sedelfack
Med sakerna vi undviker så synar vi precis det vi brukar undvika, men ger allt en chans. Telefonen är så ny att det inte fanns många val, men vi ville absolut införskaffa ett fodral illa kvickt. Fodralet är i äkta läder, vilket nog är en vattendelare för många. Det sitter som handen i handsken på telefonen och det gör också att kameran som sticker ut på baksidan neutraliseras.

Läder är lite styvare än veganläderalternativ, vilket gör att det tar ett tag innan det blir så böjligt som man kanske önskar – men det skyddar bättre å andra sidan. Fodralet har plats för tre kreditkort och ett fack för sedlar eller vad man nu önskar att placera där. Det gör att det inte blir fullt så smidigt som vi önskat, men det är förhållandevis slimmat i alla fall – speciellt om man väljer att inte ha några kreditkort i facken. Nu är det många som vill ha det och det är svårt att hitta något som skulle bli smidigare för de som vill ha fler kreditkort med sig.

Många fodral har hål i sidorna för knapparna, här är det knappar ingjutna i plasten och det gör att det blir lite trögare att tycka på knapparna. Det kan vara en smaksak, men vi hade föredragit hål.

Titta på film
En annan sak som alltid är trevligt med plånboksfodralen är att de går att ställa upp så man kan titta på film med mera. Lädret gör att det som sagt tar ett litet tag innan det är fullt medgörligt, men man hittar snabbt ett läge som funkar.

Summerat
Är det ett stöttåligt plånboksfodral som eftersökes är det här ett bra köp, ska det dessutom ha plats för kreditkort och inte ha någon irriterade stängningsannordning – ja då är det ett ännu bättre val för Google Pixel 9 Pro XL-ägaren.

Vill du slå till så hittar du det här för 199 kronor som är billigare än en ny skärm eller självrisk. Och om du vill ha något annat skal eller fodral, så finns fler att hitta här.