Visste du att...

Test: Oneplus Buds 3 Pro

Oneplus Buds 3 Pro

Senaste versionen av Buds är de bästa hittills – och konstigt vore väl annars.

Innan ljudet
Om vi börjar med etuiet så kan man snabbt konstatera att det blandar och ger lite. Det har en skrovlig yta som ger en form av lyx, men det är rätt plastigt trots allt. När man öppnar och stänger har det ett ordentligt klickljud och det kompenserar för plastigheten. Hur fånigt det än låter, ett bra klickljud gör skillnad.

Lurarna sugs in till sin plats och hålls kvar med magnet och faller inte ur etuiet i första taget. De är rätt tydligt märkta med L och R om man är osäker vilket öra eller vilken sida i etuiet de ska placeras i. Toppen av lurarna är i matt plast och har en gedigen känsla, men stammarna är jag inte helt såld på. De är av spegelblank plast och när man ser på dem så de robusta och påkostande ut, men när man tar på dem känns den plasten rätt billig faktiskt. Kanske lite fånigt att hänga upp sig på det, men de hade kort och gott känts bättre om det varit den matta plasten hela vägen ut.

Passformen är bra och de sitter båda bra och bekvämt. Det följer med några olika storlekar av gummitutan för att passa de flesta typer av hörselgångar. De är IP55-klassade, vilket ska göra att de kan hänga med på gymmet bland annat.

Ljudet är viktigast
Ljudet är en relevant sak när det gäller hörlurar, så vi fokuserar på det. När vi lyssnar på de lurar vi testar så är det med en lekmans öron och med det som tröskel kan vi snabbt konstatera att det inte finns något att klaga på. Det finns diverse profiler att välja på och om man inte hittar någon som passar exakt så kan man justera sin egen. Vid första lyssning tyckte jag att basen var lite väl markant och prutade lite på den för att sedan vara jättenöjd.

Telefonljudet får hjälp av AI och ska på så sätt göra att den man pratar med hör det som sägs bättre. De som det pratats med har sagt att samtalsljudet varit bra, sedan om det är på grund av AI eller inte… bra fråga.

ANC
En annan sak som också är högst relevant är ANC, eller brusreduceringen som vi gärna kallar det. Den är riktigt bra och det enda stället vi inte hunnit testa det på är ett flygplan och där är det högst relevant. Transparensläget fungerar och låter som vanligt inte helt naturligt, men det fyller sin funktion. När man pratar med någon så är det dock betydligt artigare att ta ut lurarna än att köra transparens.

43 timmar
Med etuiet får man ihop – enligt Oneplus – 43 timmars lyssningstid och det kan man sannerligen inte klaga på. Sedan varierar det självklart lite av om man har på brusreducering och vad annat man pysslar med. Skulle man ha dåligt med ström går det att snabbladda i 10 minuter och få nog mycket lyssning för att klara sig en bra bit. Man kan även ladda dem trådlöst om man vill.

De har Google Smart Pair, vilket gör att man kan ansluta dem både snabbt och enkelt. De har även Bluetooth 5,4 och kan vara anslutna till två enheter samtidigt för att växla mellan dem. Praktiskt.

Priset
Oneplus brukar ligga bra till i pris, men Buds 3 Pro ligger lite högre än man förväntar sig – av Oneplus. De är dock inte dyrare än andra likvärdiga. Prislappen är 2499 kronor, vilket är en del, men man får valuta för pengarna.

Bortom priset
Det är som sagt valuta för pengarna, men det finns många bra val när man kommer upp till de summorna. Brusreduceringen imponerar som sagt och är högst relevant för de som tröttnar på omgivningen. Ljudet är bra och levererar fullt ut. De är bekväma att använda under längre tid och kombinerar det med bra batteri. Så allt som allt, summa summarum, är det här ett par lurar vi varmt rekommenderar.