Visste du att...

Digital Illusions fyller 25 år

Svenska Digital Illusion fyller 25 år. Mycket har hänt sedan de släppte sitt första flipperspel på 90-talet.

DICE, som det heter numera, startades ursprungligen i maj 1992 i Växjö av ett gäng killar som inte ville ha sommarjobb, utan beslutade sig för att göra ett spel i stället för att måla staket och andra saker som kommunerna erbjuder.

Grundarna heter Olof ”Olle” Gustafsson, Markus Nyström, Fredrik Liliegren och Andreas Axelsson. Alla kom från – som de så fint heter – demogruppen The Silents. Alla bördiga från Alvesta, men de gick på Växjö Högskola och därav startades företag i Växjö.

Första spelet var Pinball Dreams och Battlefield-serien är nog det som man associerar DICE med mest nu för tiden. DICE räknas till svenska företag, men är väl lika svenskt som Volvo om man ska vara ärlig. Eller King för den delen.

DICE Olle och Fredrik
Olle och Fredrik utanför mötesrummet som fått namnet efter demogruppen.

För att fira sina 25 år har DICE inte sparat på krutet under veckan. Familjedag på Grönalund och festiviteter på Cirkus, där passande nog Lisa Miskovsky uppträdde. Hon sjöng ju som bekant ledmotivet i första Mirror’s Edge.

Vi har lånat några bilder från DICE twitter nedan, och vill du följa allt DICE-relaterat är det ju en bra kanal att addera till din Twitter.

DICE Lisa Miskovsky
Lisa Miskovsky på Cirkus

Lämna ett svar