Visste du att...

VW ger bilspel ett nytt ansikte

VW – Bilspelande

Bilspel brukar vara spel där man kör bilar, men Volkswagen – eller Folkvagn om man vill – ändrar på det i ett samarbete med Airconsole.

Spela spel i bil
Nog har det varit lite snack om Nvidia ska finnas i några bilar, bland annat – nästan – svenska Polestar. När vi frågat dem så har inte mjukvaran varit klar och att mjukvaran inte är klar i elbilar verkar vara lika vanligt som att spelen inte är klara när de släpps…

Nu har i alla vall VW meddelat att man kommer att kunna spela spel i deras bilar från och med i höst via ett samarbete med Airconsole. Modellerna är de som har programvaran 4.0 eller nyare och är ID.7, ID.5, ID.4, ID.3 och även för de nya versionerna av Passat, Tiguan, Golf och Golf Sportscombi. Vi kan hoppa upp och sätta oss på att om du frågar en säljare idag så kommer denne att fatta noll – så om spelandet i bilen är relevant kan nog lite eget googlande vara en bra idé.

Airconsole-spelplattformen kommer att erbjuda underhållning för personer på resande fot, till exempel vid laddning eller under en paus. Så inte när man kör eller låter bilen köra åt en i framtiden. De nya spelen på Airconsole-spelplattformen är tillgängliga på infotainment-displayen, som förvandlas till en spelkonsol. Din telefon fungerar som handkontroll.

Lanseras i mitten av september till första bilarna
VW förväntar sig att lansera Airconsole i de första europeiska länderna från mitten av september. Vid årsskiftet planeras utbudet utökas med flera spel för ännu fler europeiska länder.

För att uppleva spel i bilen behöver spelarna endast sin telefon, som fungerar som handkontroll, och VW Active Info Display. Efter att ha startat Airconsole-appen i fordonet etableras förbindelsen mellan telefonen och fordonet genom att skanna en QR-kod på skärmen. Därefter kan spelarna börja spela direkt. Plattformen stöder flera spelare samtidigt. Även baksätespassagerarna kan delta i spelglädjen i bilen under stopp. Generellt är det möjligt att spela ensam eller tillsammans med alla i fordonet. Fordonet måste vara parkerat för att möjliggöra spel.