Visste du att...

Klassiska Game Informer läggs ner efter 33 år

Game Informer lägger ner

Tråkiga nyheter från klassiska Game Informer – som lägger ner efter 33 år.

Amerikas absolut största speltidning
Game Informer var under lång tid den absolut viktigaste tidningen för alla spelutgivare. I USA var Game Informer den tredje största tidningen i landet, med bara pensionärstidningen och tidningen som alla husägare fick framför sig. De båda tidningarna var gratis för de kvalificerade, det vill säga uppnått pensionsålder eller ägde ett hus. Game Informer kryddade också siffrorna lite då man fick en prenumeration på köpet när man handlade spel på Game Stop.

Ingen annan tidning kom i närheten av deras upplaga och det gjorde i sin tur att spelbranschens giganter gjorde allt de kunde för att få en artikel eller ett omslag på tidningen. För att använda lite information som vi känner till, så var det ett svenskt spel vars gigantiska utgivare satt siktet på Game Informers omslag. Det gjorde att ett par från deras USA-kontor, några från Europa satte sig på ett flyg till Minneapolis där Game Informer hade sitt kontor, för att sälja in spelet till tidningen. De misslyckades när det fanns ett annat spel som de ville ha på förstasidan i stället. Men bara att flyga runt fem personer över hela världen för en timmes möte med tidningen påvisar hur viktig tidningen var.

Men, nu har vi kommit till slutet för Game Informer. Game Stop, som äger tidningen, går ju inte heller sjukt bra nu för tiden och säljer mer prylar än spel. Så det hela är kanske inte oväntat, men hur man än vänder och vrider på det enormt tråkigt. Slutet på en epok.

Meddelandet högst upp på sidan hittar man på Gameinformer.com.