Visste du att...

Test: Oneplus 81 Pro – Tangentbord för gamers

Oneplus 81 Pro

Oneplus gör som de flesta känner till telefoner och tillbehör till dessa. Så det var lite oväntat att de lanserade ett tangentbord som man nog kan kalla ett gamer-tangentbord.

75 procent-tangentbord
Oneplus tangentbord är fullstort, men har ingen sifferrad. Det är tungt och bastant. Det var det senare som fick undertecknad att få upp ögonen för det i Oneplus monter på GDC-mässan i San Francisco. De få minuterna spenderade med det imponerade och nu har minuterna blivit timmar.

Som sagt, det är tungt och väger in på runt två kilo. Det rör inte på sig i onödan när man sitter och spelar eller skriver vilt – vem vet, kanske det finns aggressiva skrivare. Jag får ofta höra att jag trycker hårt på tangenterna när jag skriver, men det är mer ljuden än något annat. På Oneplus-tangentbordet blir även hårda nedslag rätt mjuka, för det är ett tyst tangentbord som ger en mjuk känsla när man skriver. Riktigt bekvämt att skriva på kort och gott.

Tyvärr är det inte en svensk layout som jag kunnat testa och även om man kan ställa in så svenska tecken finns så blir det aldrig samma sak som när man har den fulla layouten framför sig. Man kan byta tangenter, men jag osäker på om Oneplus har en uppsättning för svenskar eller inte. Bakgrundsbelysning finns – självklart, det är väl ett måste för dagens gamers. Man kan köra det trådlöst om så önskas, eller via kabel. Man kan justera höjden på bakdelen rätt frikostigt och man hittar förmodligen ett läge som passar.

Batteriet är på 4000 mAh och ska räcka till runt 100 timmar, vilket inte är testat och det har inte behövts laddas än så länge. Alla RGB-funktioner har jag slagit av, jag är inte så blinking av mig, men har man sånt på bör några timmar försvinna från den totala användningstiden. Laddtiden är fem timmar från noll till fullt batteri säger informationen från Oneplus.

Inte gratis
Prislappen 2990 kronor, så det är inte gratis. Just nu kör Oneplus en drive och har 30 procent rabatt, så det landar på 2090 kronor.

Allt som allt är Oneplus 81 Pro ett riktigt bra tangentbord för de som är ute efter storleken utan sifferrad och klarar sig utan ÅÄÖ. Det är nära en dröm att skriva på och det gör sig jättebra när man spelar. Att ha en smal Enter-tangent är jobbigt måste erkännas, vilket i min värld är jobbigare än avsaknaden av ÅÄÖ.