Visste du att...

Nintendo Direct visade Zelda och Metroid Prime 4

Nintendo Direct

Dagens Nintendo Direct-sändning innehöll ett brett utbud av spel som kommer till Nintendo Switch 2024, bland annat The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, men också spel som kommer ännu längre fram som Metroid Prime 4: Beyond.

Trailern för Metroid Prime 4: Beyond gav en första glimt av gameplay från Samus Arans senaste äventyr, som kommer till Nintendo Switch under 2025. Det nyligen avslöjade The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom kommer till Nintendo Switch den 26 september i år, där får man spela som prinsessan Zelda. En Nintendo Switch Lite-konsol inspirerad av The Legend of Zelda-serien kommer också att finnas tillgänglig vid lanseringen.

Nintendo avslöjade också Mario & Luigi: Brothership, ett helt nytt spel i RPG-äventyrsserien med Mario-bröderna. i huvudrollen, som lanseras den 7 november; Och i Super Mario Party Jamboree är du inbjuden att följa med Mario och hans vänner på det största Mario Party hittills på en enorm semesteranläggning på en ö, som lanseras den 17 oktober 2024. Vi fick också veta att Donkey Kong är tillbaka via Donkey Kong Country Returns HD, med HD-grafik och de extra nivåerna från Nintendo 3DS-versionen. Det släpps den 16 januari 2025.

En mängd spel från Nintendos samarbetspartners presenterades också, inklusive DRAGON QUEST III HD-2D Remake, ett episkt fantasy-äventyr som utökar och förbättrar den ursprungliga RPG-klassikern, som lanseras den 14 november 2024; Lego Horizon Aventures, ett actionfyllt spel med Aloy och vänner i Horizon-världen, troget återskapad i LEGO-klossar och som släpps vintern 2024; och Marvel vs. Capcom Fighting Collection: Arcade Classics bjuder på en kraftmätning i superhjältestorlek i sju klassiska arkadspel när det lanseras i år.

Hela online-evenemanget

Metroid Prime 4: Beyond
Galaxens mäktigaste prisjägare Samus Aran kommer att ge sig ut på ett nytt äventyr. Metroid Prime 4: Beyond, en ny del i Metroid Prime-serien, kommer till Nintendo Switch under 2025.

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom
Det är upp till Zelda och hennes visdom att rädda kungariket Hyrule i en helt ny berättelse i The Legend of Zelda-serien. Folket i Hyrule försvinner i märkliga sprickor som har dykt upp, och en viss svärdsman är en av de saknade. Slå dig ihop med den mystiska fen Tri och använd kraften i Tri Rod för att skapa så kallade ekon, imitationer av saker som finns i omgivningen. Återskapa sedan dessa ekon när du vill för att lösa pussel och besegra fiender. Använd ekon av vattenblock för att nå nya höjder, bygg broar av gamla sängar, kasta stenar på fiender eller hitta din egen kreativa kombination av ekon för att göra saker på ditt sätt. Du kan till och med skapa ekon av monster som du kan ha vid din sida i striderna. Följ med Zelda i hennes strävan att rädda Hyrule när The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom kommer till Nintendo Switch den 26 september.

Dessutom kommer en guldfärgad Nintendo Switch Lite Hyrule Edition-konsol, prydd med Hylian Crest och inspirerad av Legend of Zelda-serien, också den 26 september. I Europa kan spelare njuta av tillgång till en rad klassiska The Legend of Zelda-titlar från NES, Super NES, Game Boy, Nintendo 64 och Game Boy Advance med det 12-månaders individuella medlemskapet i Nintendo Switch Online + Expansion Pack som ingår med denna konsol.

Mario & Luigi: Brothership
Alla ombord för ett öhoppande RPG-äventyr med Mario och Luigi i huvudrollerna! Bröderna är tillbaka i en helt ny del av Mario & Luigi-serien, där de sätter segel på Shipshape Island (delvis skepp, delvis ö) för att navigera i Concordias vidsträckta värld. Spela som det mustaschprydda paret och utforska öar som sträcker sig från tropiska regnskogar till högst livliga städer. På vägen träffar du nya vänner som hjälper dig på din resa och möter bekanta ansikten från Mushroom Kingdom som Peach och Bowser. Håll ”brödraskapet” flytande och lita på att Mario och Luigis band räddar dagen genom att använda Bros. Moves för att ta dig förbi hinder och kraftfulla Bros. Attacks för att ta hem segern i en dynamisk twist på turordningsbaserade strider. Mario & Luigi: Brothership kommer till Nintendo Switch den 7 november

Nintendo World Championships: NES Edition
Ta med dig spänningen från Nintendo World Championships hem. Ta dig an över 150 speedrun-utmaningar från 13 NES-spel, testa dina färdigheter med Legend Challenges – som att slutföra Super Mario Bros. från World 1-1 till World 8-4 den korta vägen (med Warp Zones) – eller tävla mot spökdata från spelare över hela världen i Survival Mode. Har du fastnat i en av Legend-utmaningarna? Kolla in Classified Information för tips och tricks som hjälper dig att bli bättre. Spela solo, lägg upp din bästa tid på topplistorna online,eller bjud in vänner och familj för lokalt spelande med upp till åtta spelare på en enda konsol. Detta spelet kommer till Nintendo Switch den 18 juli på Nintendo eShop.

Nintendo Switch Sports Basketball update
Basket kommer till Spocco Square i Nintendo Switch Sports som en gratis uppdatering. Använd rörelsekontrollerna för att sätta så många bollar i korgarna som möjligt inom tidsgränsen i solo Three-Point Challenge. Om du letar efter vänskaplig konkurrens kan upp till fyra spelare tävla lokalt i Five-Streak Battle eller Three-Point Contest, och du kan dribbla, passa och sätta poäng i två mot två-matcher lokalt eller online. Den här kostnadsfria uppdateringen för Nintendo Switch Sports dyker upp på Nintendo Switch i sommar.

Donkey Kong Country Returns HD
Donkey Kong och Diddy Kong är tillbaka för lite action i den här HD-versionen av Donkey Kong Country Returns, som ursprungligen släpptes till Wii. Den skurkaktiga Tiki Tak-stammen har stulit Donkey Kongs dyrbara bananskörd och Kongs är i full färd med att jaga dem. Spela ensam, eller med en kompis i lokalt tvåspelarläge, i ett äventyr fullt av upptåg där du kan stöta på tuffa hinder, gruvvagnar, rakettunnor och till och med lifta med noshörningen Rambi. Upplev 80 häftiga nivåer, inklusive de extra nivåerna från Nintendo 3DS-versionen, när Donkey Kong Country Returns HD släpps till Nintendo Switch den 16 januari 2025.

Luigi’s Mansion 2 HD
Ett äventyr av kusliga proportioner är nästan här. Samla ditt mod och utforska flera herrgårdar fyllda med busiga spöken, knepiga fällor och andra övernaturliga upptåg. Luigi’s Mansion 2 HD kommer till Nintendo Switch den 27 juni.

Game Boy Advance – Nintendo Switch Online
Spela två av Links klassiska äventyr, varav ett med flerspelarfunktion online, i The Legend of Zelda: A Link to the Past Four Swords, och ta på dig dräkten för en remake av Samus första äventyr i Metroid: Zero Mission. Båda spelen kommer att finnas tillgängliga för medlemmar med Nintendo Switch Online + Expansion Pack senare idag.

Nintendo 64 – Nintendo Switch Online: Mature
En ny samling Nintendo 64-spel på väg till Nintendo Switch Online + Expansion Pack-medlemmar. Trotsa det farliga Lost Land i Turok: Dinosaur Hunter, och stoppa en utomjordisk konspiration i PERFECT DARK utvecklat av Rare – nu med online multiplayer – som en del av det nya Nintendo 64 – Nintendo Switch Online: Mature. Båda spelen kommer att finnas tillgängliga senare idag.

Super Mario Party Jamboree
Mario och hans vänner anländer till en enorm semesteranläggning på en ö i den senaste delen av Mario Party-serien. Utforska fem nya spelplaner: åk rulltrapporna i Rainbow Galleria, håll dig på rätt spår i Roll ’em Raceway och besök en aktiv vulkan i Goomba Lagoon, bara för att nämna några saker. Två spelbräden från tidigare Mario Party-spel gör också comeback. Dessutom finns det över 110 minispel att spela – det största urvalet i Mario Party-serien hittills. Upplev actionfyllda utmaningar, pussel som testar din intelligens och några minispel med rörelsekontroll. Och det är inte allt för upp till 20 spelare kan mötas online i Koopathlon-läget. Det största Mario Party hittills kommer snart att vara igång när Super Mario Party Jamboree lanseras till Nintendo Switch den 17 oktober.

En jäkla massa datum…
• DRAGON QUEST III HD-2D Remake: Till Nintendo Switch den 14 november.
• DRAGON QUEST I & II HD-2D Remake. Till Nintendo Switch nästa år
• LEGO® HORIZON ADVENTURES: Till Nintendo Switch denna vinter..
• Just Dance 2025 Edition: Till Nintendo Switch i oktober.
• Hello Kitty Island Adventure: Till Nintendo Switch nästa år.
• Stray: Till Nintendo Switch denna vinter.
• Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game: Till Nintendo Switch denna vinter
• MIO: Memories in Orbit: Till Nintendo Switch nästa år
• Funko Fusion: Till Nintendo Switch den 13 september.
• Among Us free update: Till Nintendo Switch idag
• Darkest Dungeon II: Till Nintendo Switch den 15 juli.
• Looney Tunes: Wacky World of Sports: Till Nintendo Switch denna höst.
• METAL SLUG ATTACK RELOADED: Till Nintendo Switch idag.
• MARVEL vs. CAPCOM Fighting Collection: Arcade Classics: Till Nintendo Switch i år.
• Phantom Brave: The Lost Hero: Till Nintendo Switch nästa år.
• The Hundred Line -Last Defense Academy-: Till Nintendo Switch tidigt nästa år
• Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven: Till Nintendo Switch den 24 oktober.
• FANTASIAN Neo Dimension: Till Nintendo Switch denna vinter.
• FAIRY TAIL 2: Till Nintendo Switch denna vinter.
• Ace Attorney Investigations Collection: Till Nintendo Switch den 6 september.
• Farmagia: Till Nintendo Switch den 1 november.
• THE NEW DENPA MEN: Släpps till Nintendo Switch den 22 juli.