Visste du att...

GDC Expo 2024 har öppnat

GDC Expo

Som mässa är GDC Expo inte den mest spännande då den framför allt riktar sig mot utvecklare och det innebär att det är mycket smarta utvecklingstillbehör som visas.

Spel
Spel finns, men det är inte många. Man skulle kunna tro att det skulle krylla med spel, men på Expodelen är det inte många. Tar man sig över gatan, eller under som de flesta gör via mässans tunnel, finns däremot indiespel och där är det nästan lite för många. Små studios drömmar om att ses och synas. Det finns många kreativa spel att titta på, men det blir nästan lite väl mycket ibland. Går man sedan till en annan mässhall, vilken man måste gå över jord för att komma till, då finns lite mer utvalda spel och det är lite lättare att ta de till sig.

Oavsett var man hittar indiespelen är det enormt många som är enormt imponerande. Självklart finns det några som man inte ens orkar titta åt, men det är mer smak än kvalitet. Indies är med och driver spelbranschen framåt.

I Unitys monter återfanns två svenska spel, annars det det nog inte så värst många man såg på mässgolvet. I alla fall inte i Expohallen, det kan mycket väl hända att det finns några svenskar bland indieutvecklarna.

Vi ska ta någon till runda och se om vi hittar några svenska inslag under dagen. Bilden högst upp är inte från Expot, utan från Epics evenemang som ägde rum i anslutning till mässans öppnande igår. Det stora spelet där var 1943 som ser ut att bli riktigt riktigt snyggt. Om det är bra, det får vi se när det landar, men chansen är nog att det kommer vara en av de större titlarna när det landar hos spelarna.