Visste du att...

Avalanche öppnar studio i Montreal

Avalanche Studios

Avalanche Kanada

Avalanche Studios Group meddelade idag att de kommer att öppna en ny studio i Kanada. Expansionen följer på förvärvet av Monster Closet, en studio baserat i Montreal som grundades 2021 av en kärntrupp av erfarna spelutvecklare inom AAA-spelutveckling.

Montreal är företagets femte plats efter Stockholm, New York, Malmö och Liverpool. Hela styrkan av Monster Closets utvecklare har nu integrerats i Avalanche Studios befintliga team och kommer att delta i utvecklingen av nuvarande och framtida IP.

”2023 markerar Avalanche Studios Groups 20-årsjubileum, och att bli en del av Montreals blomstrande spelutvecklingsmiljö är ett fantastiskt sätt att börja vårt nya kapitel,” säger Stefanía Halldórsdóttir, VD för Avalanche Studios Group. ”Med detta tillskott till våra platser tar vi ombord några av branschens mest lysande talanger och stärker vår förmåga att skapa fantastiska spel för miljontals spelare runt om i världen.”

”Från första stund vi träffade var vi säkra på att Avalanche Studios Group skulle vara en perfekt match för oss,” säger Graeme Jennings, tidigare VD för Monster Closet, nu ledande för Avalanche Studios Groups Montreal. ”Vi delar samma passion för vårt hantverk och för att skapa bra spel. För att inte tala om våra gemensamma värderingar kring människor, inkludering, samarbete och att se till att alla röster hörs. Om du dessutom lägger till att Avalanche har skapat fantastiska titlar i 20 år – att bli en del av en sådan arv och bidra till dess fortsättning är en dröm som går i uppfyllelse.”