Visste du att...

Över 1220 utställare på Gamescom 2023

Gamescom 2023 – Nya rekord

Nytt rekord med över 1 220 utställare på Gamescom. Den relativt galna mässan har kort och gott mycket att erbjuda.

Efter att ha annonserat stark tillväxt när det gäller utställningsyta och internationellt deltagande i juli har Gamescom nu slagit ännu ett rekord; Över 1 220 utställare från 63 länder har registrerat sig för Gamescom 2023. I och med att det är ett rekord kan man lätt konstatera att det är fler än någonsin…

Samtidigt kommer Gamescom 2023 återigen att erbjuda ett brett underhållningsprogram i den vanliga festivalstilen för spel. På Gamescom Event Arena kommer en färgglad blandning av underhållning och spelhändelser med många skapare samt mobila e-sportturneringar att hålla besökare underhållna under hela dagen. På Gamescom City Festival den 26-27 augusti kan musik- och spelentusiaster se fram emot många höjdpunkter så som Fritz Kalkbrenner och 2raumwohnung. Helt ärligt vet jag inte vilka några av dem är, men om Gamescom är stolta över att ha dem där är de säkert kända och bra.

”I år kommer världens största spelfestival att ha fler utställare, mer utrymme och större internationellt deltagande än någonsin tidigare. Jag kan bara meddela dessa framgångar tack vare det utmärkta samarbetet mellan Koelnmesse, Gamescoms partners och vår medarrangör game, den tyska spelindustriföreningen. Stort tack till alla involverade!” säger Gerald Böse, VD för Koelnmesse.

”I år är gamescom mer än någonsin en spegling av den globala spelkulturen: dynamisk, internationell, kreativ, mångfaldig och enorm. Vi är stolta över att spelvärldens hjärta kommer att slå här i Tyskland när dörrarna öppnas för fans och gemenskaper nästa vecka.” säger Felix Falk, VD för Game – den tyska spelindustriföreningen.

Vi publicerar lite bilder och vad vi tycker om årets mässa nästa vecka. Vi är även på Devcom som börjar på måndag.

gamescom