Visste du att...

Vi besöker Pocket Gamer Toronto

Pocket Gamer Toronto 2023

Eventen börjar ta fart igen efter pandemin och vi har passat på att besöka Pocket Gamer i Kanada.

Toronto
Pocket Gamer arrangerar lite evenemang här och där. Ett av de vi inte har haft nöjet att besöka – hittills, eller till idag – är det som äger rum i Toronto.

Allt som allt kan man beskriva Pocket Gamer Toronto som ett mini-GDC, det vill säga Game Developer Conference. De har föreläsningar, en expoavdelning, indiutvecklare, investerare och studenter. Vi spenderade mest tid med spelen och de som visades upp var i olike stadier i utvecklingen, men genomgående var det en hög kvalitet på det som visades.

Pocket Gamer äger rum i ett hotell i centrala Toronto, granne med City Hall. I och med att det är i ett hotell får evenemanget en viss känsla direkt och det är väl att det är ett lite mindre event. De standardiserade borden och stolarna understryker det. Nu gör det inget, utan det är personerna och spelen på plats som gör eventet, inte att det är ett ståbord med en duk över till exempel. Rollups är också det vanligaste föremålet hos varje utställare.

Partaj
Pocket Gamer är ett event över två dagar och som avslutning av dag ett arrangeras en så kallad mixer, det vill säga en liten bjudning där lite plockmat och dryck erbjuds. Det är ett bra tillfälle att bygga relationer utanför mässan där alla har lite mer tid och har släppt ut håret så att säga. Mixern arrangerades på baren Spin, där pingis är navet. Det gjorde att en hel del spelutvecklare utan större sporttalanger spelade pingis utan större framgång. Allt som allt var det en trevlig liten festivitet.

Studenter
För de besökande studenterna finns massor av lärdom att insupa, men det fanns också en fysisk anslagstavla där lediga jobb postades. Här kunde man se vem som söker vad och med lite tur hitta något tillfälle för en framtida tjänst eller praktikplats. Många av företagen hade representanter på plats för att prata om det som erbjuds och vad som eftersöks.

Allt som allt
Pocket Gamer Toronto 2023 var ett trevlig evenemang där vi förmodar de flesta var rätt nöjda med både sin egen närvaro som med vad de fick ut av att ha varit en deltagare. Det får en lite mer lokal prägel och det är nog ett evenemang som främst riktar sig mot Kanada, men med tanke på hur många utvecklare som finns i landet är det gott nog.