Visste du att...

Nya Mario-spel meddeladen på dagens Nintendo Direct

nintendo keps e3 E3

Mario bjuder på nyheter

I den senaste Nintendo Direct-sändningen avslöjade Nintendo ett brett utbud av nya spel som kommer till Nintendo Switch under 2023. Super Mario Bros Wonder, den första nya delen i Super Mario Bros-serien på över 10 år, kommer den 20 oktober 2023. Super Mario RPG återvänder med ny grafik den 17 november.

En visuellt förbättrad version av Luigi’s Mansion 2, som ursprungligen släpptes på Nintendo 3DS, lanseras 2024 och ett nytt spel med Princess Peach är på väg till Nintendo Switch nästa år också.

Nintendo Direct i ett nötskal

• Super Mario Bros Wonder
Nästa evolution av 2D-sidscrollande Super Mario Bros är på väg till Nintendo Switch. När du rör vid en Wonder Flower i spelet låser det upp denna spelvärldens underverk – rör kan bli levande, horder av fiender kan dyka upp, karaktärer kan ändra sitt utseende till exempel – vilket förvandlar spelet på oförutsägbara sätt. Spänning och olika överraskningar väntar på varje bana. I Super Mario Bros Wonder finns Prinsessan Peach, Prinsessan Daisy och Yoshi med som spelbara karaktärer, utöver välbekanta karaktärer som Mario, Luigi och Toad. I Super Mario Bros. Wonder debuterar dessutom Marios senaste power-up, som gör att han kan förvandlas till Elephant Mario. Vilka andra underverk kan det här spelet innehålla? Mer information kommer att delas vid ett senare tillfälle. Super Mario Bros Wonder kommer till Nintendo Switch den 20 oktober.

• Super Mario RPG
Super Mario RPG släpptes ursprungligen bara i Japan och Nordamerika på Super NES och har nu fått ny grafik. Följ med Mario, Bowser, Prinsessan Peach och originalfigurerna Mallow och Geno i ett RPG fyllt av vändningar och skatter. Mario måste slå sig samman med sina allierade för att möta en hotfull kraft som kallas The Smithy Gang för att återfå sju stjärnor och reparera Star Road. Oavsett om du spelade originalspelet eller ännu inte har gjort resan, kan du dyka in i denna Nintendo Switch-version av det allra första RPG-spelet i Super Mario-serien. Super Mario RPG släpps till Nintendo Switch den 17 november.

• Luigi’s Mansion 2
En visuellt förbättrad version av Luigi’s Mansion 2, som ursprungligen släpptes på Nintendo 3DS, är för närvarande under utveckling för Nintendo Switch. Kan Luigi samla mod för att rädda Evershade Valley? Utforska hemsökta herrgårdar fulla av kusliga spöken och iskalla utmaningar nästa år. Mer information kommer att finnas tillgänglig i framtiden.

• Prinsessan Peach
Prinsessan Peach kommer att spela huvudrollen i sitt eget nya spel, som kommer att finnas tillgängligt 2024. Håll utkik efter mer information i framtiden.

• Pikmin 4
Välkommen till Rescue Corps. I det här spelet är du den nyaste rekryten och du får anpassa din karaktär innan du ger dig iväg för att träffa den skickliga räddningsvalpen Oatchi och de växtliknande varelserna som kallas Pikmin. Ny i serien? Oroa dig inte, det här är en utmärkt startpunkt för alla som vill lära sig mer om Pikmin. Samla skatter runt planeten för att fixa räddningskårens rymdskepps radar och öppna nya områden att utforska, inklusive underjordiska grottor, där en miljö som är helt annorlunda än på ytan väntar. Pikmin 4 innehåller också spelläget Dandori Battles – försök att samla fler föremål än din motståndare inom tidsgränsen för att vinna och rädda den skeppsbrutna. För första gången i Pikmin-serien kan du dessutom ge dig ut på nattliga expeditioner. Men när mörkret faller blir varelserna galna, så var på din vakt. Som tur är kommer du att stöta på de nya Glow Pikmin som kan driva bort dem. Mycket mer väntar på denna outforskade planet. Upptäck det när Pikmin 4 landar på Nintendo Switch den 21 juli. Dessutom kommer en demo av Pikmin 4 att finnas tillgänglig i Nintendo eShop den 29 juni.

• Pikmin 1 och Pikmin 2
HD-versioner av de två första Pikmin-spelen, som ursprungligen släpptes på Nintendo GameCube, kommer att lanseras på Nintendo eShop senare idag. Spelen kommer att finnas tillgängliga individuellt eller i ett paket som innehåller båda spelen. En fysisk version som innehåller båda spelen kommer också att finnas tillgänglig den 22 september. Med dessa två spel på Nintendo Switch kommer alla fyra huvudspelen i Pikmin-serien – Pikmin 1, Pikmin 2, Pikmin 3 och, från och med den 21 juli, Pikmin 4 – att kunna spelas på en och samma konsol.

• Pokémon Scarlet och Pokémon Violet
Fler Pokémon, platser och berättelser väntar i denna DLC för Pokémon Scarlet och Pokémon Violet. I den här berättelsen lämnar du Paldea-regionen och dyker ännu djupare in i Pokémon Scarlets och Pokémon Violets värld. Del 1: The Teal Mask har ett planerat utgivningsdatum hösten 2023 och del 2: The Indigo Disk har ett planerat utgivningsdatum vintern 2023. DLC-paketet The Hidden Treasure of Area Zero kan förbeställas nu på Nintendo eShop.

• Detective Pikachu Returns
Upptäck den fantastiske detektiven Pikachus ursprung! Samarbeta med den tuffa, kaffeälskande Pikachu som kallar sig själv en stor detektiv för att lösa flera mysterier i Ryme City. Med hjälp av många andra Pokémon arbetar Tim Goodman och hans pratsamma Pikachu-partner tillsammans för att lösa en rad mystiska incidenter i detta filmiska äventyrsspel. Detective Pikachu Returns släpps till Nintendo Switch den 6 oktober.

• WarioWare: Move It!
Gör dig redo för mer mikrospelskaos i det senaste WarioWare-spelet. Håll i en uppsättning Joy-Con-kontroller och rör sedan kroppen för att ta dig an en mängd blixtsnabba mikrospel. Reagera snabbt med rätt rörelse så är du på väg mot segern. Synka dina handlingar för att vinna varje mikrospel. Dessutom kan upp till fyra spelare spela tillsammans i olika minispel i Party Mode lokalt. Få fart på kroppen i över 200 mikrospel i WarioWare: Move It! som kommer till Nintendo Switch den 3 november.

• The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Nya amiibo-figurer av Zelda och Ganondorf är planerade att släppas vintern 2023. Ett stort antal spelare utforskar just nu Hyrule i The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, och denna resa kan förbättras genom att skanna utvalda amiibo-figurer för att låsa upp värdefulla föremål i spelet, samt speciellt tyg för paraglidern, för att hjälpa Link i hans äventyr.

• Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass Våg 5
Nya banan Squeaky Clean Sprint dyker upp i våg 5 i Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass DLC. Fler karaktärer läggs också till: Petey Piranha, från Mario Kart: Double Dash!!!; Wiggler, från Mario Kart 7; och Kamek, från Mario Kart Tour. Våg 5 dyker upp på Nintendo Switch i sommar. Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass innehåller sex separata vågor, med åtta banor vardera, som alla kommer att släppas i slutet av 2023. Köp Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass separat i Nintendo eShop, eller njut av det utan extra kostnad som en del av ett betalt Nintendo Switch Online + Expansion Pack-medlemskap

• Splatoon 3
Nästa Splatfest för Splatoon 3 har bekräftats: Vilken smak av glass är bäst? Vanilj? Jordgubb? Eller Mint Chip? Denna Splatfest kommer att hållas den 15 juli kl. 02:00 till den 17 juli kl. 02:00. Led din favoritsmak till seger. Fler splat-tastiska evenemang är också på väg. Håll utkik efter mer information i framtiden.

• Europeiska turneringar
Efter fyra års uppehåll är Splatoon European Championship tillbaka. Lag från 12 regioner i Europa har redan börjat tävla i regionala Splatoon 3-turneringar som består av Turf Wars och Anarchy Battles. De vinnande lagen från varje region kommer att tävla i den europeiska finalen i Frankfurt, Tyskland senare i år. Läs mer om de svenska uttagningarna på www.nintendo.se. Nintendo Direct avslöjade också att Mario Kart 8 Deluxe European Championship 2023 kommer inom kort. Håll utkik på Nintendos sociala kanaler för ytterligare information om turneringar.

• Fae Farm
Ditt magiska hem väntar i detta mysiga bondgårdsrollspel för flera spelare. Pyssla, odla och dekorera för att få din gård att växa och utforska den magiska ön Azoria. Skapa din karaktär och anpassa ditt äventyr med nya kläder och dekorationer för din gård. Ju mysigare ditt hem är, desto fler belöningar låser du upp! Spela med upp till fyra spelare i lokalt läge eller online. Ni kan till och med dela era framsteg genom att tillverka föremål, sköta grödor och utforska omgivningarna tillsammans. Fae Farm lanseras som konsolexklusivt spel på Nintendo Switch den 8 september.