Visste du att...

Test: AOC GM510 – Gamingmus

AOC GM510

AOC är mest kända för sina monitorer, men de gör bevisligen möss också. Vi har två vi tittar på för tillfället.

Fjäderlätt
Med sina 58 gram kan man snabbt konstatera att det är en fjäderlätt mus det handlar om. De dök upp för några år sedan, mössen som likt en schweizerost är ihåliga. Det finns inget som helst onödigt material i dem och även om det är vikten som är det säljande argumentet kanske mindre material också kan vara ett?

Enligt en anonym säljare, eller denne är inte anonym, utan vi håller personen anonym i texten, så är Norden den starkaste marknaden för dessa lätta och innehållslösa möss. Trots att man ser rakt igenom dem och de nog gör skäl för att kallas innehållslösa – halva musen är det i alla fall – så blinkar den allt. Vad vore väl en mus utan att den blinkar. Allt blinkar numera, men det är inget nytt under solen.

Greppvänlig
Är du vänsterhänt är de inte en mus för dig kan vi börja med, den är designad för högerhänta. GM510 känns bra i handen och är bekväm att använda. Dess lätta chassi gör att knapparna kan kännas lite plastigare då det inte finns lika mycket motstånd när man trycker. Vänster och höger musknapp, som är de mest relevanta, gör jobbet på bästa sätt. Scrollhjulet är bra, men när man klickar på det krävs att man tar i lite, till och med lite väl mycket. Det här kan bli bättre med tiden, men det jobbar lite emot en. Sidoknapparna är lite åt det plastiga hållet och förutom att de känns plastiga när man trycker på dem så understryker chassit det då ljudet av en tryckning förstärks.

Sladden är tygklädd och det är lite av en smaksak. Tygklädda sladdar trasslar ofta mindre, men de bli å andra sidan noppiga och kan ge ett slitet intryck. Personligen gillar jag tyckklädda sladdar.

Allt som allt
I och med att det är en speciell typ av mus har den också sin publik. Tillhör du de som vill ha en tyngre mus, då kan du stryka GM510 direkt. Gillar du lätta möss och utformningen, då är det ett bra alternativ i musdjungeln. Prislappen varierar om man söker på nätet, men till och med till ordinarie pris är det en prisvärd mus.