Visste du att...

GDC 2023 – Expodelen

GDC 2023

Branschmässan Game Developer Conference är tillbaka på riktigt efter några av av haltande på grund av Covid.

GDC 2023
Det var många som ville gå på GDC. Köerna för att ta sig förbi vaccin- eller icke positivt Covid-test-köerna var långa. Mycket långa. Redan på söndag köade folk i mängder och det höll sedan på så varje dag. Att sedan få sin mässbricka var en snabb sak.

Det är som sagt första gången som GDC är mer som det brukar och man kunde se ett enormt sug efter att träffa andra utvecklare. Det var glada miner överallt och det var mycket nytt som visades på mässan – nytt och nyttigt för spelutvecklare först och främst.

Krytpo var en stor sak som tog upp stora ytor. Många var det också som gick omkring med diverse koola kryptorelaterade namn på de sedvanliga huvtröjorna. Nu är det inget som intresserar oss, så vi tittade inte på något utan registrerade bara dess närvaro.

De är inte spel som är fokus i Expodelen, där är det som sagt saker som är bra för utvecklare. Men det finns en sjuhelsikes massa spel i anslutning till mässan via flera indie-avdelningar. Det är imponerande att se hur många bra spel som är under utveckling och den stora kreativiteten som finns världen över. Många länder har hyrt en yta där de låter spel från sitt land ställa ut. Här återfinns bland annat Brasilien, Kanada, Tyskland och Polen bland andra.

Epic som bjöd på nyheter hade som vanligt en av de populäraste montrarna. De bjuder på nybakade kakor, dryck och t-shirts. Vad mer man kan begära? Det var också några som brukar synas som inte syntes eller om vi missade dem. Nvidia, Intel, Facebook och Nintendo bland andra. Några arrangerade evenemang utanför mässan, andra kanske bara hoppade över den.

Med nya tider och allt är dyrare har många hoppat över mässor då de är allt annat än gratis att vara med på. Vi har alla läst om bortfallet av stora utställare från E3.

Allt som allt var GDC bra och vi är glada över att mässan är tillbaka.