Visste du att...

Ny spelutbildning i Boden

Utbildning nummer sju startar till hösten

Boden har snabbt blivit en av de större ständerna när det gäller spelutbildningar och till hösten adderas ännu en som just fått tummen upp av Yrkeshögskolan.

Amatör och Vefäx
Eller Animator and VFX Artist som den faktiskt heter. Changemaker Educations är de som arrangerar utbildningen på Boden Business Park. Utbildningen kommer att ha 10 platser i Boden och 25 i Stockholm och omfattar 550 YH-poäng, vilket innebär cirka 2,5 års heltidsstudier.

”Vi fick återigen ett positivt besked av Yrkeshögskolan som verkligen ser och förstår den långsiktiga satsning på spelbranschen som vi gör här i Boden, vilket känns oerhört glädjande. Med detta kompletteras vårt ekosystem ytterligare och vi blir ännu attraktivare, både för studenter som flyttar hit men även för de spelbolag som i allt större utsträckning tittar på att etablera sig i Boden” säger Mattias Bergqvist, affärsutvecklare på Boden Business Park.

Sedan tidigare finns YH-utbildningarna Game Artist, Game Designer, Game Programmer och QA/Game tester samt Komvuxutbildningen Game-dev indie, folkhögskoleutbildningen Indiespelutvecklare och gymnasieutbildningen Gamedev-programmet.

Läs mer om Boden Game Camp.

Boden björknäs