Visste du att...

Spelutvecklarindex 2021 släpptes idag

Spelutvecklarindex 2021

Idag släpptes spelutvecklarindex 2021 och där kan man läsa massor av intressanta saker. Siffrorna representerar dock 2020 och rapporter som dessa ser lite ut som saker man läste i skolan, men om tillfälle finns är det läsning vi rekommenderar.

34,7 miljarder
Svenska dataspelsindustrins omsättning växte till 34,7 miljarder kronor under 2020 vilket är en ökning med 41%. Detta kan jämföras med den globala omsättningen som ökade med 20%.

6596
Spelföretagen i Sverige har 6596 anställda och via så många uppköp av utländska företag är det ännu fler som jobbar för svenskägda företag utomlands. 7177 personer närmare bestämt. Totalt ökade antalet anställda i spelbranschen med 671 personer.

81
Under 2020 startade 81 nya spelföretag i Sverige. Här får man ta siffran med en nya salt, för det räcker med att starta ett företag och sedan händer inget mer. Men oavsett så är det många som vill jobba med spel och många som vill jobba med egna spel.

Skattjakt
De tio mest lönsamma bolagen betalade tillsammans in över 1,5 miljarder kronor i bolagsskatt på sina vinster. De tio största arbetsgivarna har sammanlagt betalat 1,4 miljarder i skatt för löner.

Läs allt direkt från källan i stället.

swegame dalarna