Visste du att...

Biomutant passerar en miljon sålda exemplar

Biomutant thq nordic

Ännu en svensk spelsuccé

Det finns nog ingen miljonklubb likt 10 000-metersklubben, men om det fanns en skulle alltså Biomutant kvalificera sid där.

Svenska spelundret
Vi skrev tidigare om nya serien med namnet och det är en term som är relativt utsliten vid det här laget. Kort och gott är svenska utvecklare bra på att göra spel. Experiment 101 som ligger bakom Biomutant tog en hel del tid på sig att färdigställa spelet, men nu när det här här är det bevisligen ett uppskattat spel då de sålts över en miljon exemplar av det.

Embracer Group, som äger Experiment 101, publicerade sin finansiella rapport idag och då kan man läsa om att Biomutant ångar på för fullt.

”The main revenue driver in the quarter was the release of Biomutant from our internal studio Experiment 101. So far, the game has sold more than one million copies. The full investment into development and marketing as well as the acquisition cost for Experiment 101 and the IP, was recouped within a week after launch.”

Kul med ännu en svensk succé får väl vara slutsatsen av det hela och grattis till alla på Experiment 101 till framgångarna.

PAX West 2017 biomutantBiomutant på PAX West 2019, på den tiden då det fanns mässor.