Visste du att...

Nytt svenskt spel – Contraband

Contraband

På dagens Xbox-event på E3 visades en massa nya saker och en av dem var svenska Contraband.

Någonstans i Sverige – eller kanske i New York
Idag visade Avalanche upp sitt kommande spel Contraband på Xbox event som flög under E3-flagg som det brukar. Ett co-op-spel där man – förmodligen baserat på titeln – smugglar saker. Contraband utspelar sig i sydöstra Asien under 1970-talet och rullar på Avalanches spelmotor Apex. Konstigt vore annars, det är den som deras lite mer markanta spel använder.

Vi är lite osäkra på om det utvecklas i Stockholm, Malmö eller New York. Är det i NYC är det kanske inte ett svenskt spel, kanske det inte heller är om det utvecklas på hemmaplan med tanke på att ägarna sitter i Danmark? Vi kallar det svenskt, punkt slut.

”We’re incredibly excited to work together with a partner such as Xbox Game Studios and look forward to laying the foundation for a long-standing partnership,” sade Pim Holfve, VD Avalanche Studios Group. ”With Contraband, we’re taking everything we’ve learned from 18 years of being in the forefront of open world games as well as bringing the knowledge from running successful live game services focusing on our player communities.”

Contraband kommer till Xbox Series X/S och PC. Det kommer också att finnas ute via Game Pass redan dag ett. Teasern som visades på eventet skådas nedan.