Visste du att...

Svenska Hamilton’s Great Adventure fyller 10 år

Hurra för Hamilton

Idag är det ingen vanlig dag, för det är Hamiltons födelsedag…

10 år
Idag var det alltså 10 år sedan Fatshark släppte Hamilton’s Gread Adventure på PC. Tanken var att spelet skulle släppas samtidigt på PC och Playstation 3, men hastigt och relativt olustigt blev Sonys digitala butik hackad och fick stänga i 23 dagar. Det gjorde att den enda butiken i världen inte längre fanns och gjorde det omöjligt att släppa spelet kort och gott. PS3-ägare fick vänta till den 23 augusti.

För att fira 10 år passar hajarna på att sälja spelet för 10 procent av priset, eller med 90 procents rabatt om man hellre vill. Då på Steam i och med att det inte hunnit bli 10 på PS3 än.

Förra året var det ett annat 10-årsjubileum för Fatshark, då för deras första spel Lead and Gold. Det spelet utvecklade de själva, men det gavs ut av Paradox. Hamilton var det första spelet som de gav ut själva.

Lead and Gold.