Visste du att...

Konsoler fortsatte sälja bra under mars månad

Uppåt för konsoler

Inte någon direkt överraskning att försäljningen av konsoler har ökat i jämförelse mot 2020.

Xbox och Playstation
Det finns ett stort intresse för de nya konsolerna, men de har inte funnits att köpa – tills nu. I och med det ökar försäljningen. Så enkelt är det faktiskt.

Under mars ökade försäljningen av mobiltelefoner med 20 procent och spelkonsoler med 51 procent jämfört med samma månad förra året. Nya telefoner från Oneplus och Samsung bland annat har nog fått många att tappa, nej menar byta, sin gamla telefon mot en ny.

Under mars ökade också försäljningen av kameror med 18 procent jämfört med mars i fjol. IT-produkter sålde inte lika bra som mars 2020, då svenskarna uppdaterade sina hemmakontor och försäljningen sköt i höjden. Ackumulerat under årets första kvartal ökade värdet av försäljningen av hemelektronik med 6 procent jämfört med motsvarande period 2020.

ElektronikBranschens snabbindex redovisar varje månad försäljningen hos föreningens medlemmar och ger därmed en kontinuerlig bild av marknadsutvecklingen inom elektronikbranschen. Deltagande handlare är Elgiganten, Elon Ljud och Bild, Euronics, Media Markt och NetOnNet.