Visste du att...

E3 2021 ställs in och blir ett digitalt event

E3 2018

E3 blir digitalt 2021

Los Angeles Tourism and Convention Board har publicerat en listan över evenemang och där kan man utläsa att E3 inte kommer att äga rum i Convention Center i juni 2021.

2022 – det är då det händer
Det var knappast något som någon trodde skulle bli av, men nu har det kommit fram att E3-mässan i Los Angeles inte kommer att bli av som en numera så kallad fysisk mässa. E3 blir digital och känns genast mer irrelevant. Om man läser rätt i dokumenten verkar det dock som det planeras för 2022 och då måste verkligen världen blivit bättre får man hoppas.

I och med att E3 blir digital kan man förmoda att juni månad blir helt galen med evenemang. Nintendo, Sony, Microsoft har sina egna. EA och Ubi likaså. Sen kommer Summer of Games plus vad nu mer adderas. Presskonferenserna känns väl rätt intressanta, men alla dessa vi visar trailers-och-pratar-lite-mellan-varje-event blir ganska snabbt tröttsamma för att vara ärlig. För mycket av det goda?

Oavsett. E3 händer inte i år. Inte på det sättet vi vill det ska hända i alla fall.

Andra shower 2021
PAX East i Boston är meddelat i juni och inget annat än att det händer har kommunicerats. Samma gäller självklart PAX West i Seattle. Dreamhack har meddelat några evenemang, däribland Winter i Jönköping. I branschen pratas det om att Gamescom kommer att vara det första tänkbara evenemanget, men att placera 250 000 på ett och samma ställe i augusti känns inte som det kommer hända heller. Kommer ens event att arrangeras under 2021 kan man undra och om det gör det, kommer folk att vilja åka dit och riskera sin och andras hälsa? Vi vet svaren senare i höst förmodligen.

E3 2018