Visste du att...

Gearbox ingår numera i Embracer Group

Embracer Group köper Gearbox

Det finns snart inga företag som inte flyger under svensk flagg kan det kännas som.

Gearbox
Gearbox känner de flesta till och det inte bara för att de gjorde en väldigt unik presentation av senaste Borderlands på PAX i Boston. Köpet uppgår till runt tre miljarder kronor, vilket nästan låter billigt. Hälften i pengar och hälften i aktier i Embracer Group. Det sistnämnda är nog bästa delen av den affären om det rullar på som i dagsläget.

Som allt som oftast när det gäller den här typen av affärer förblir det mesta oförändrat. Gearbox kommer fortsätta som vanligt och Randy Pitchford forstätter vara VD.

”Gearbox is arguably one of the most creative and valuable independent developers in the world. We believe that the resources offered by Embracer will position Gearbox for continued significant growth in the years to come” sade Lars Wingefors, grundare och vd Embracer Group.