Visste du att...

Tre nya spelutbildningar i Boden

Mer spel i Boden

Tre nya spelutbildningar kommer att öppna upp på Boden Gamecamp. I och med tilldelningarna av tre helt nya YH-utbildningar växer antalet spelstudenter till över 200 i Boden.

Spelprogrammering, Spelartist och Speldesign
Tillsammans med Changemaker Educations och Future Games erbjuder Boden Gamecamp nu tre nya yrkeshögskoleutbildningar inom den konstant växande spelindustrin. Tre helt nya Futuregames-utbildningar finns på menyn Spelprogrammering, Spelartist och Speldesign. Alla tre nya utbildningarna är 2,5 år över fem terminer.

Hemma direkt
I Boden erbjuds alla studenter boende, vilket är en enormt stor fördel att slippa bostadsletandet som ofta går hand i hand med att flytta till en annan stad för utbildning. De flesta eleverna har lyckats få praktik på något av de många företagen som etablerats på Boden Business Park. Många av dessa har sedan blivit erbjudna jobb där de gjort sin praktik. Några av företaget som finns på plats är bland andra House of How, Wanderword och Limit Break.

Så här ser skolan ut. Båda bilarna är felparkerade.

”Det känns fantastiskt bra att vi nu kan ta nästa steg i vår utveckling av Boden Gamecamp och ytterligare förstärka Boden som hub för spelutveckling i norra Sverige. Vi kommer i och med de nya utbildningarna ha över 200 studenter på Boden Gamecamp” säger Emil Sandberg, näringslivsutvecklare på Boden Business Park.

Russ McMackin, som är vd och grundare av tidigare nämnda House of How säger en massa på engelska.

”We are very happy to hear that BBP is getting even more Education programs. Getting to be involved with the students directly by sharing a building has helped us a great deal in gaining good one-on-one relationships with the students by influencing their learnings and being able to provide strong internships. We look forward to being able to hire even more talent out of the building when they graduate and will continue to grow our partnership in helping to establish a gaming industry in the region” säger Russ McMackin, grundare och vd på spelföretaget House of How.

Boden Business Park meddelar också att de är i uppstartsläge med en spelinkubator och via den hoppas man kunna bygga ett unikt ekosystem på plats. Mer om det när vi vet mer.