Visste du att...

Cyberpunk 2077 – vad tycker ägarna

Cyberpunk 2077

Vad tycker svenska spelarna

Vi har snokat runt lite på diverse ställen där det säljs spel och bildat oss en uppfattning på andras uppfattning.

Fyra bugg och en Coca Cola
Självklart har Lotta Engberg inget med det här att göra, men 99 problems har gjort sitt tyckte vi. Cyberpunk 2077 har haft en mycket jobbig start för alla som inte spelar på PC vad det verkar. Vi har inte provat spelet själva och bestämde oss därför att kika runt lite på några siter som säljer spel här i Sverige och höra vad som sägs av köparna. På några ställen får man med nordiska åsikter också, men vi ser mellan fingrarna med det.

Om man börjar med att titta på de äldsta recensionerna är det där man hittar flest bra betyg. Man skulle nog kunna bunta ihop dem som från fanboys först och främst. De som vet att de kommer att dyrka spelet redan innan köp. Sen närmare dagens datum börjar det trilla in i princip uteslutande dåliga betyg.

Återbetalning på nätet
Alla har säkert läst att Sony har tagit bort spelet från sin online-butik och att Microsoft erbjuder återbetalning, allt baserat på att spelet är för buggigt på Playstation 4 och Xbox One. Det här kan självklart ha hjälpt till med att få många att ta bladet från munnen för att spy lite galla. Nätets primära ändamål är ju faktiskt för att spy galla och vara ett arsle trots allt.

Många av recensionerna beskriver dock att spelet är buggigt och att det inte känns klart. Med så många förseningar kan man tänka att CD Projekt Red verkligen inte ville försena spelet längre och då blev det som det blev.

Webhallen-kunden Smaggan säger ”Spelet är inte klart, om du kan vänta på uppdateringar och optimering gör det”. Det är en konstruktiv kritik som vi ger tummen upp för. Just hos butikerna sparas det på gallan och det är mer användbar feedback som återfinns.

Snittbetyget blir inte åt pipan på många ställen då det är användarkritik och de som bara älskar det över allt annat som möts, men när man läser så många kommentarer på olika siter kan man snabbt inse att spelet behöver mer tid innan det blir så bra som man hoppas.

Sen finns det de här recensionerna som man kan undra över. På en sida får spelet en trea och summeringen är ”Jag rekommenderar inte den här produkten”. Det rimmar illa.

Förr eller senare kommer vi säkert spela Cyberpunk 2077 och berätta vad vi tycker. Men i dagsläget så lyssnar vi på spelarna och har kommit fram till att det nog kan vara bra att vänta in någon uppdatering innan det börjar spelas såvida man sitter på en Playstation 4 eller Xbox One.

Vi har tagit bort forumet då det finns så många andra ställen, men är det någon som har en erfarenhet att dela med sig från spelande på andra konsoler kan ni ju alltid skicka en tweet.

En video som vi snubblade över på nätet som nog har sina poänger i alla fall.

Cyberpunk 2077