Visste du att...

Vi har testa Xbox molnspelande

Xbox-spel på mobilen

Xbox har släppt sin molntjänst och vi har passat på att spela lite som hastigast.

Xbox Game Pass Molnspelande
När det rullade igång som beta hetta tjänsten, som arbetsnamn, Xcloud och det är vad många fortfarande kallar den. Men den har ett nytt namn, vi är bara lite osäkra på vad. Xbox Game Pass Cloud Gaming står det på hemsidan. Men oavsett namn så har vi testat att spela Xbox via mobilen – och det funkar bra.

Xbox-paden
Man får uppdatera sin joypad så den har senaste mjukvaran och det var något som undertecknad helt missat att man ens kunde göra. När det var gjort var det bara att synka den med mobiltelefonens blåtand och så kunde man kontrollera Game Pass-appen med med joypaden.

Spelen laddar in relativt långsamt, men när de kommer igång är det spelet du spelat tidigare på din Xbox. Sen är det bara att starta spelet och fortsätta där du var tidigare. Jag körde några av spelen jag är tjenis med i närtid och det var några bilspel. Allt flöt på som det skulle, men kanske något litet hack, men inget som störde. Kan vara så att samma sak funnits på vanliga spelet, men nu hade jag glasögon för att leta fel.

Jag sparkade även igång Gears of War och även det rullade på utan problem. Texten blev dock väldigt liten och ställde till det ibland. Hade det varit på en platta skulle det nog inte varit ett problem. Även Warhammer Vermintide 2 testades och det rullade på som det ska till största del. Där var också texten jobbigt liten och med två spel där det var lite problem så kan man förmoda att få om några spel är optimerade för så liten skärm.

Ett problem som kan ligga hos mig är att det inte går att gå ur spelet när det är igång. Jag klarar inte av det och jag fick stänga ner skärmen och sedan gå ur Game Pass-appen för att sedan starta om och den och byta till nästa spel.

Allt som allt kan i alla fall konstateras att det funkar bra att spela på det här viset, men att spela på tv:n är – ganska självklart – att föredra.

Läs mer om tjänsten här >>