Visste du att...

Halloween kommer till Animal Crossing

Halloween i Animal Crossing

Hösten är här och hösten kommer förstås också till Animal Crossing: New Horizons.

Ekollon och kottar
I spelet kommer du att hitta ekollon och kottar som du kan använda för att bygga nya gör-det-själv-saker – som kallas för DYI eller Do It Yourself. Det kommer också att hända spännande saker inför Halloween som bland annat inkluderar pumpor, kostymer och andra festligheter. Uppdateringen kan laddas ned den 30 september.

Uppdateringarna listade…
• Odla pumpor – Köp pumpafrön av Leif året runt eller från Nook’s Cranny i oktober. När pumporna växt till sig kan du börja skörda och använda dem i speciella gör-det-själv-projekt.

• Förberedelser inför Halloween – Pumpor är bara början på festligheterna inför Halloween. Med den stora dagen precis runt hörnet kan alla spelare börja fylla på godisförrådet tidigt. Det är möjligt att köpa kostymer och klä sig som en magiker eller en mumie. Besök Able Sisters butik i oktober. Kroppsfärg och färgade ögonlinser finns att få tag på om du har Nook Miles. Dinna grannar på ön kommer också att dela ut DIY-recept.

• Fira Halloween Night – När det blir kväll under Halloween den 31 oktober, efter kl 17.00, kommer dina grannar att samlas på plazan för att fira. Du kommer också få besök av en mystisk gäst, Jack, Tsar av Halloween. Om du ger honom godis kan du få Halloween-relaterade belöningar. Du kan också lära dig nya ”Reactions” som har med rädsla att göra.

• Dreaming Favorite List – Möjligheten att ta en tupplur och besöka andras öar via drömmar introducerades i somras. Med nya uppdateringen kommer du ha möjligheten att göra en lista med de öar som är dina favoiter. Det gör det lättare för dig att besöka dem när du vill.

• NookLink Update – NookLink Service i Nintendo Switch Online-appen på mobilen/surfplattan får sig också en uppdatering tidigt i oktober. Då kommer du att kunna använda din mobil/surfplatta för att använda ”reactions” i spelet.

Och nej, vi hade ingen bild uppladdad och ides inte ladda upp någon heller, så det blev Animal Crossing-Switchen i stället. Men det är inte fy skam det heller.