Visste du att...

Svenska utvecklare jobbar primärt hemma i dagsläget

swegame spelutveckling fatshark jobb

De flesta svenska utvecklarna jobbar hemma

Med så många spelstudion belägna i Stockholm har arbetsplatserna flyttats från kontoren till hemmen.

Jobbar hemma
Vi har tilldelats information via en allt annat än officiell undersökning med 244 svarande om var de jobbar för tillfället. Svaret blev att av dessa var det bara 16 stycken som fortfarande gick till kontoret, resten 228 stycken, jobbar hemma till COVID-19 har lagt sig.

Stockholmare snabba med att flytta hem
Många spelutvecklare i Stockholm var snabba med att stänga sina kontor då de flesta åker till jobbet med någon form av kommunal kommunikation så som tunnelbana, bussar eller pendeltåg. De färdmedel som är bäst för miljön är också de som samlar flest personer och då smittan går från person till person blir de plötsligt de sämsta sättet att förflytta sig.

Vi har inte tillförlitliga siffror på hur många som jobbar hemma, men om man går via sociala media-poster och annat kan man förmoda att merparten av våra större studios har förflyttat verksamheten till hemmen. Och ska man tro de mycket inofficiella siffrorna ovan jobbar runt 93,5 procent hemma.

gamerlya lägenhet bodenBild från gamerlägenhet.

Lämna ett svar