Visste du att...

Xbox visade upp indiespel i Stockholm idag

ID@Xbox i Stockholm idag

Ett gäng med indiespel visades idag upp för diverse media på Microsofts kontor i Akalla i Stockholm.

ID@Xbox
Xbox har något som heter ID@Xbox och det står för Indie at Xbox. Den här divisionen av Microsoft hjälper mindre utvecklare att synas och nå ut till spelarna. De gör det via exponering i till exempel Xbox-butiken och via sina sociala kanaler, men de gör även evenemang lite här och där i världen.

Det största evenemanget äger rum på Microsofts huvudkontor och då bjuds först media in och sedan allmänheten. De har även ID-event på Game Developer Conference (GDC) som också får räknas till de större evenemangen. Sedan gör de ett antal lite mindre events, då bland annat i London och Stockholm. Idag var det som sagt Stockholms tur att få kika på lite nya spel från diverse indieutvecklare.

Nu är det dock inte bara mindre utvecklare som håller till i en källare, utan spel så som Mutant Year Zero och Warhammer Vermintide är också parters. De spelen är välkända, men utvecklarna är relativt små trots allt.

Här är spelen som fanns på plats
Hunt: Showdown
Afterparty
Void Bastards
Supermarket Shriek
Children of Morta
Lonely Mountains: Downhill
Giga Wrecker Alt.
Night Call
Atomicrops
CrossCode
The Good Life
Minion Masters

Snabbkik
Vi gjorde en snabbt runda och kikade spelen ovan. Genomgående känns allt intressant och även om vi inte hade möjlighet att spela alla, så var det många som såg lovande ut. När tillfälle ges kommer vi att recensera så många som möjligt av dem.

Lämna ett svar