Visste du att...

David Hasselhoff och Twitchcon Europa

david hasselhoff

Vi såg Hasselhoff

I och med att vi sa att David Hasselhoff skulle komma till Twtichcon Europa har vi fått frågan om vi såg honom. Svaret är i bilden ovan.

Twitchcon Europa
Som läsare redan listan ut är vi rätt besvikna på Twitchcon Euorpa. Det var en förvånansvärt liten mässa med få utställare. Vi ser på Twitchcon som vilken annan mässa som helst och sakerna som visades på plats var inget man inte kan se på sin lokala Elgiganten eller Mediamarkt.

Primärt var det speltillbehörsföretag så som Corsair, Logitech och HyperX. Alla dessa kan man som sagt se i sin lokala elektronikbutik. Lite extra fokus på streaming-relaterade saker som mikrofoner och headsets, vilka återigen går att se i elektronikbutiken. Det som var unikt på mässgolvet var Amazon och Twitch, men deras montrar var bara fysiska reklamytor för saker man redan känner till via deras hemsidor. Klart att man kan få ställa frågor och svar på plats, men det motiverar inte biljettpriset.

Summan av mässgolvet är att det var undermåligt och om det hade varit allt som mässan erbjudit hade inneburit att det var en av de sämsta – kanske den sämsta – mässan vi besökt någonsin. Nu är det bara en del av mässan, som tur är.

Butiken
Twitchcon är lite som en stor butik för de som gillar Twitch. De har en butik med massor och åter massor av produkter av medelmåttig kvalitet som säljs till förvånansvärt höga priser. Men efterfrågan finns och utbudet matchar den. Kön till butiken är enorm och när mässan stänger är butiken nästan tömd. Var man än tittar springer folk omkring i sina nya Twitch-kläder och alla ser nöjda ut, så oavsett vad vi nu tycker om pris kontra kvalitet så är det bevisligen fel.

Däremot kan man fundera på om butiken borde vara på insidan av mässan, så man måste betala entré för att sedan få handla dessa reklamprylar.

Panelerna
Just panelerna kan nog vara det som är väsentligast och även det som motiverar att åka till mässan. Att få höra hur andra streamers har lyckats med att komma dit de är och annat matnyttigt för alla som vill bli en streamer själv. Eller hur får du ut mer av ditt spelströmmande och så vidare. Det finns även tillfällen för att höra dina favoritströmmare prata om sina erfarenheter och då som sagt även ha en möjlighet att se dem.

Meet and Greet
En annan sak som motiverar entrébiljetten är att träffa sina hjältar. Det här är en sak som funkar på allehanda mässor och det brukar generera rätt långa köer. I alla fall för de stora namnen, några andra stackare kan sitta där i princip ensamma under hela sin session.

Hasselhoff
Exakt vad han gjorde där kan man fundera på, men oavsett så är alltid David Hasselhoff just David Hasselhoff. Han är alltid relevant och ett bra inslag var han än är. Tom när han äter hamburgare på golvet, om även mer som ett varnande exempel då. Men oavsett vi såg honom på scenen och sedan när han gick dit och där ifrån. Hann med att ta ett lite diskret foto när han lämnade byggnaden och det är det som syns ovan.

Twithcon Europa summerat
Om man hade något att hämta i alla av dess olika ben så var det säkert värt att åka dit. Träffande man sin favoritstreamer och fick en bild med denna, kanske då också. Men om man åkte dit för att gå på en mässa, då var det stolpe ut. Man kan oavsett bara hoppas på att nästa års upplaga blir bättre, för annars finns bättre mässor för spelare i Europa och till dessa mässor kommer några av de större strömmarna i alla fall – om nu inte Twitch slutar att ha montrar på Gamescom också, vilket de gjort på PAX i USA.

Twitchcon Europa

Lämna ett svar