Visste du att...

THQ Nordic förvärvar prisbelönta Warhorse Studios

Kingdom Come Deliverance

THQ Nordic förvärvar prisbelönta Warhorse Studios, studion bakom Kingdom Come: Deliverance

THQ Nordics indirekt helägda dotterbolag Koch Media har idag ingått avtal om förvärv Prag-baserade Warhorse Studios, spelutvecklaren bakom Kingdom Come: Deliverance.

33,2 miljoner Euro kostar studion
Köpeskillingen uppgår till motsvarande 33,2 miljoner Euro. Warhorse Studios är den ledande spelstudion bakom globala succén Kingdom Come: Deliverance, som släpptes i februari 2018 och som redan har sålt över två miljoner exemplar. Studion grundades 2011 av spelveteranerna Daniel Vávra och Martin Klíma som tillsammans med sitt team har ett imponerande track record av ett dussintal utvecklade prisbelönta spel. Totalt har deras titlar sålt i över 11 miljoner exemplar.

”Warhorse Studios är en av Europas ledande oberoende studios och jag är stolt att välkomna dem THQ Nordic gruppen. Kingdom Come: Deliverance, som nu har sålt över två miljoner exemplar, har varit en stor succé sedan spelet släpptes för exakt ett år sedan. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med grundarna, som kommer leda studion under stor kreativ frihet samt den kreativa utvecklingen i framtiden” säger Lars Wingefors, VD THQ Nordic AB.

”Att bli en del av THQ Nordic-familjen är en viktig milstolpe för vår studio. Vi startade som en liten startup med en handfull skickliga utvecklare som var entusiastiska nog att hoppa på vårt utmanande projekt. Skickligheten hos vårt team, förtroende och support från vår huvudinvesterare samt passionen från våra fans, som supporterade utvecklingen av Kingdom Come: Deliverance genom vår Kickstarterkampanj, bidrog till att vi har kunnat växa till en internationell nivå. Vi är övertygade om att backningen från THQ Nordic kommer ge oss en extra push i vår mission att leverera spännande spel till våra kunder samt att utvidga gränserna för spelindustrin” säger Martin Fryvaldsky, VD Warhorse Studios.

THQ Nordic

Lämna ett svar