Visste du att...

Starbreeze skjuter upp Walking Dead till konsol

The Walking Dead starbreeze

Konsolerna får vänta på The Walking Dead

Inte helt oväntat att spelet skjuts upp med tanke på Steam-lanseringens brist på framgång.

Obestämd framtid
Så här säger Starbreeze idag ”Starbreeze has decided to postpone the release date from its original February 2019 date, further information regarding the future release will be announced at a later date.”

Inget direkt oväntat med tanke på hur knackigt – för att säga det snällt – som The Walking Dead gick på PC. Inte många bra betyg som delades ut till spelet heller tyvärr. Det var just försäljningen av Walking Dead som satte skeppet i gungning i Stockholm City. VD avgick och det har stormat rätt ordentligt hos Uppsalas före detta stolthet.

Vi spekulerar
Vår gissning är att de lägger ner utvecklingen av spelet till konsol. Med avsaknad av framgång för PC-spelet, arbetet som krävs för att polera det till acceptabelt konsolskick och slutligen övertyga spelarna att det inte är samma spel som kom till datorer… ja, då är det bättre att lägga den tiden på att utveckla Payday 3 som fortfarande har gott rykte och en enorm skara fans. Fans finns det få till Walking Dead, vilket man lätt kan se på antalet dagliga spelare. Jämför siffrorna på samma site med andra COOP-spel för att dra egna slutsatser.

Det är jättetråkigt att Starbreeze körde ner i diket, men vi hoppas på fyrhjulsdrift så de kommer upp igen. För att göra någon form av billiknelse.

starbreeze

Lämna ett svar