Visste du att...

Twitch slår rekord 2018

Twitchcon dag ett

Twitch går som tåget

Kanske en dålig liknelse i jultider, men ni hänger med

248 000 Affiliates och 7 800 Partners
Antalet Partners och Affiliate-streamers som kan generera intäkter på Twitch ökade mer än 86 procent från 2017 till 2018. Detta inkluderar fler än 248 000 streamers som fick statusen Affiliate och över 7 800 streamers som blev Partners. Men på samma sätt som det är bra, så gör det även att det blir svårare att synas och det blir lite som att man måste vara på topp 10 på Apple Store för att lyckas.

Tre miljoner som sänder via Twitch
Antalet streamers per månad ökade och växte från två miljoner 2017 till över tre miljoner 2018, där närmare en halv miljon streamers sänder live varje dag.
I genomsnitt är det över en miljon människor som är inne på Twitch oavsett tidpunkt och de tittar mer än någonsin. År 2018 ökade det totala antalet minuter till 434 miljarder sedan årets början.

”Vi älskar att fira Twitchs community och dess prestationer. Det är deras engagemang och passion som har gjort att det har blivit ett rekordår för Twitch. Vår roll är att stödja alla som hjälper till att skapa livesänd, interaktiv och delad underhållning, då de bidrar till att göra Twitch så unikt. Vi kommer behålla samma fokus under 2019 med fler verktyg, möjligheter och upplevelser för att säkerställa den fortsatta utvecklingen av communityt” säger Kate Jhaveri, marknadschef på Twitch.

Ninja slår rekord
Ninja satte nytt rekord för flest antal tittare på en enskild individs kanal och blev en kulturell sensation under en Fortnite-stream i mars när han tillsammans med Drake lockade över 628 000 samtidiga tittare. Han slog sitt egna rekord månaden efter när han lockade mer än 667 000 samtidiga tittare under öppningen av Las Vegas E-sports Arena i april och har således rekordet i flest antal tittare på en enskild individs kanal på Twitch.

E3 kanske är relevant – i alla fall på Twitch
Eleague’s Counter-Strike: Global Offensive Major Grand Final-matchen slog rekord med över en miljon samtidiga tittare på en organisations kanal. I juni knep E3 rekordet för det högsta antalet samtidiga tittare på Twitch med fler än 2,9 miljoner och slog därmed det tidigare rekordet på 2,5 miljoner i januari 2018.

Välgörenhet
Välgörenhet fortsätter att vara en stor passion på Twitch, mer än 130 miljoner dollar har samlats in av Twitchs community sedan starten 2011. Under 2018 samlades det in över 40 miljoner dollar vilket ger en ökning på 30 procent sedan 2017.

Emotes
Emotes, som används i chatten skulle kunna kallas för Twitchs egna språk, har fått en ny favorit, nämligen emoten LUL, som används för att uttrycka skratt. LUL är den mest använda emoten 2018, med nära en halv miljon framträdanden i chatten. LUL har därmed gått om Kappa, som används för sarkasm, ironi eller skämt och som haft förstaplatsen sedan 2011. Kappa följs av PogChamp i popularitet som används för att visa häpnad.

Populäraste nya titlarna
Förutom att hålla äldre spel fortsatt aktuella har streamers, utgivare och utvecklare också presenterat flera nya spel. Topp 10-listan av nylanserade spel 2018 baserat på antalet tittade minuter är: Call of Duty: Black Ops 4, Monster Hunter World, Sea of Thieves, FIFA 19, Red Dead Redemption 2, God of War, Realm Royale, Dragon Ball Fighterz, Far Cry 5, och Detroit: Become Human.

Speedrunning
Twitch fortsätter att vara den främsta destinationen för att sätta nya spelrekord, speciellt för speedrunning. Bland de många anmärkningsvärda rekorden i speedrunning under 2018 återfinns The Legend of Zelda: Ocarina of Time av Zfg1, Super Mario Bros. av somewes, Mega Man 11 av Qttsix, och Celeste av TGH_sr.

Och det var Twitch i ett nötskal 2018.

twitchcon
Foto från Twitchcon 2018 i San Jose. Nästa år kommer Twitchcon även till Europa, närmare bestämt Berlin.

Lämna ett svar