Visste du att...

EA Play 2018 – HYPE.se på plats

EA Play 2018 Los Angeles

EA Play 2018 i Los Angeles

Vi har besökt EA Play, vilket är EA:s eget E3 skulle man kunna säga.

Övergivit E3
Många företag har kort och gott slutat att vara inne på E3-mässan av diverse skäl. Men kostnad är säkert ett och att man – tidigare – inte kunde bjuda in konsumenter kan nog vara ett annat. EA har därför börjat arrangera ett eget event och det heter alltså EA Play som äger rum på Palladium i Hollywood.

Pressevent
Dagen inleds med ett pressevent där diverse viktiga personer pratar om diverse mer eller mindre viktiga spel. Sedan får media rulla runt på området, som är utomhus, och när klockan slår 14.00 får allmänheten ansluta evenemanget.

EA Play 2018 Los Angeles
Här väntar gamers på att komma in på området.

Långa köer för spelarna
Det är svårt att säga hur många som står och köar, men de köar runt kvarteret och det är i tusental i alla fall – eller det är vad vi uppskattar. EA delar ut paraplyhattar så ingen får solsting och dessa paraplyhattar är rödvita och ser mest ut som att det är Umbrella Corp som har ett event.

Inne på området
När man kommer in, efter att ha gått genom metalldetektorer och visat upp innehållet i sina väskor, är det faktiskt förvånansvärt tomt. Det är förmodligen för de har en maxkapacitet som de inte får överskrida. Det första man möts av är en scen där det händer saker med jämna mellanrum. Sedan har EA köpt in sig på specialgjorda containers, sådan som lastbilar och båtar skeppar runt. Dessa har målats och fått tygsidor med era och i varje av dessa finns olika spel.

Spelen
Ett av de hetaste spelen är självklart Battlefield V. Det hade sin egen sektion som dessutom förmodligen var den största för ett enskilt spel. Här fick man inte ta bilder på skärmarna. Ett annat svenskt spel var Unravel 2 som inte nog med att det utannonserades på presseventet, det släpptes samma dag. Ett nytt initiativ av EA. Vi håller tummarna för att det är ett bra initiativ och att det säljer som sjutton så att Umegrabbarna får skratta hela vägen till banken.

EA Play 2018 Los Angeles
Battlefiend V

Främst för spelarna
EA Play är ett trevligt event – speciellt för allmänheten. Det var några som klagade på att det var utomhus, men som svensk är det ju kul med sol och värme. Jänkarna skulle nog hellre ha sett mörkt och AC som förfrös en. EA Play håller på till och med tisdag.

Xbox
Nästa anhalt är Xbox pressenvent sendare idag och mycket sent i kväll eller kanske snarare på måndag morgon svensk tid kommer det lite bilder från det.

Lämna ett svar