Visste du att...

Nya hårddiskar från Toshiba

Toshiba

Toshiba lanserar 3.5-tum-modellerna S300 Surveillance Hard Drive och V300 Video Streaming Hard Drive som en del av 2018 års uppställning av interna HDDs. S300 Surveillance är främst utvecklad för övervakning medan V300 Video Streaming är framtagen för inspelning, redigering och streaming. S300 kommer i storlekarna 4, 6, 8 och 10 TB och V300 kommer i storlekarna 500 GB, 1 TB, 2 TB och 3 TB. Hårddiskarna är dessutom färgkodade utifrån användningsområden och kommer finnas tillgängliga från april 2018.

Nya S300 Surveillance Hard Drive är en högt skalbar och robust HDD som är anpassad för att hantera den stora mängd data som kan genereras av upp till 64 övervakningskameror som är igång dygnet runt, alla dagar i vecka. Surveillance HDD-familjen finns tillgänglig i 4, 6, 8 och 10 TB – vilket är en ökning med 2 TB från förra årets serie. S300 har ett genomsnitt att misslyckas var miljonte timme, har en databuffert på upp till 256 MB, implementerar avancerad teknik såsom Toshibas Stable Platter-teknik och stödjer storskaliga serversystem med förmågan att backa upp till så många som 64 högupplösta videostreamingar.

Dessutom stödjer S300 mer än 8 enhetsplatser, har en arbetsbelastning på upp till 180 TB per år, utför upp till 7 200 rpm i dataöverföringshastighet på max 248 MB/s och kommer med en tre års begränsad garanti. Modellen inkluderar även inbyggda RV-sensorer för att dämpa vibrationer på flera HDD-plattformar. Den stödjer Surveillance Network Video Recorders (sNVR), Surveillance Digital Video Recorders (sDVR), Hybrid sDVR (analog och IP) och RAID-lagring gjord för övervakning.

Den andra nyheten V300 Video Streaming Hard Drive (V300) gör det möjligt för användare att utnyttja på Digital Video Recorders (DVR), Network-Nideo Recorders (NVR), Set-Top-Boxes och TV:s på ett effektivt och pålitligt sätt. Dessutom är den optimerad för att vara i drift 24/7[8], vilket gör den lämplig även för övervakningssystem. Den reducerar energikonsumtionen med upp till 25 procent.

Toshibas P300 Desktop PC HDD-modell) genom att använda en Lower-Spin-design. Den reducerar även värmegenerationen och ger HDD:n ett längre liv.

Dessutom inkluderar V300 Toshibas Silent Seek Technology för att minimera oljud och värme när den är i drift. 64 MB-bufferten ger en smidig prestanda och temperaturregleringen ökar vid överhettning. Modellen kommer i storlekarna 500 GB, 1 TB, 2 TB och 3 TB och har ett gränssnitt på SATA 6.0 Gbit/s samt en två års begränsad garanti.

Lanseringen av de två nya modellerna sker samtidigt som TEE:s nya brandingkoncept för sina interna och externa hårddiskar: ‘Write your story’. Initiativet är baserat på premissen att stora idéer kräver bra datalagringslösningar som är pålitliga, har bäst prestanda och säkra. Som en del av detta kommer varje intern HDD-serie vara färgkodad utifrån respektive användningsområde, vilket hjälper till att säkerställa att rätt produkt används för rätt tillfälle. Färgerna kommer vara guld för NAS (N300), silver för högpresterande och speldatorer (X300), grön för övervakning och uppspelning (S300), blå för streaming av video (V300), röd för konsument- och företagsdatorer samt laptops (P300, L200) och mörkblå för företagssystem (Enterprise Capacity MG Series, Enterprise Performance AL Series).

”Vår serie av HDD:s har blivit bättre och HDD-brandingen har blivit uppdaterad för att göra det lättare för konsumenterna och kunderna att handla för rätt användningsområde. Nya S300 för övervakning är ett bevis på det. Inte bara för att marknaden växer snabbt, utan även för att denna applikation kräver en exceptionell robusthet och hög pålitlighet. S300 är en av de bästa valen för att möta behovet i den här sektorn” säger Lorenzo Martinez-Palomo, General Manager, HDD Business Unit, Toshiba Electronics Europe Gmbh.

Toshiba fortsätter att växa i form av produkter med större lagringsmöjligheter och prestanda. Med nya S300- och V300-hårddiskarna fortsätter Toshiba att erbjuda enheter med all typ av lagring inom PC, Gaming, NAS, företag och nu övervakning och videostreaming.

S300 och V300-modellerna kommer finnas tillgängliga från april 2018.

Lämna ett svar