Visste du att...

Summering av gårdagens Nintendo Direct

Bland nyheterna i gårdagens Nintendo Direct-sändning stack förmodligen just en specifik nyhet ut lite mer än de andra. Det är nu bekräftat att ett Super Smash Bros-spel kommer till Nintendo Switch i år.

Utöver det så visades också ett flertal andra spel till Nintendo Switch och Nintendo 3DS upp i sändningen. Bland annat från tredjepartsutvecklare som Square Enix, Capcom, Grasshopper Manufacture, From Software och Ubisoft.

Här följer en summering av vad som hände i gårdagens Nintendo Direct.

Nintendo Switch

• Ett Super Smash Bros.-spel kommer till Nintendo Switch under 2018. En teaser visades upp där du kunde skymta Mario, Link och två Inklings från Splatoon.

• En ny DLC-expansion med enspelarläge kommer till Splatoon 2. I sommar kommer du att kunna köpa ett DLC-paket till Splatoon 2. Det paketet går under namnet Splatoon 2: Octo Expansion och där får du spela som nya karaktären Agent 8, som är en Octoling som tappat minnet. Kampanjen i denna expansion innehåller 80 uppdrag och nya berättelser om karaktärerna i Splatoon 2.

• Splatoon 2 får också en stor uppdatering i april. Den kostar inget och går under namnet Version 3.0. Då får alla som äger Splatoon 2 mer än 100 nya prylar av olika slag, fler banor (Piranha Pit, Camp Triggerfish och Wahoo World) samt en ny ranking (Rank X).

• Splatoon European Championship livestream: Den 31 mars kan du se de bästa Splatoon 2-lagen göra upp i Splatoon European Championship. Du kommer att kunna se den sändningen via Nintendos kanaler på Twitch och YouTube

• Mario Tennis Aces: Spela med vänner, familj och mot bekanta karaktärer från Super Mario-spelen. Använd olika strategier för att dominera spelet! Du kan spela mot andra spelare både lokalt eller online. Det finns också ett story mode där du möter mäktiga bossar. Ett spel med djup, men som samtidigt är lätt att komma in i. Det finns också ett Swing Mode där du kan välja att spela med dina Joy-Con handkontroller precis som du svingade ett riktigt tennisrack. Mario Tennis Aces släpps exklusivt till Nintendo Switch den 22 juni.

• Mario Tennis Aces Pre-Launch Online Tournament: Mer info kommer snart, men det vi kan säga nu är att det kommer en demo för Mario Tennis Aces. Den kommer att finnas under en tidsbegränsad period och då kan du testa att tävla online.

• Kirby Star Allies: Kirby anländer till Nintendo Switch den 16 mars! Precis som många andra spel kommer det komma uppdateringar som tillför nytt innehåll till spelet. Den första uppdateringen kommer redan den 28 mars och lägger till klassiska karaktärer som bland annat Marx och Gooey.

• Octopath Traveler: Masashi Takahashi från SQUARE ENIX avslöjade ny information om detta kommande rpg-spel. Bland annat kommer det en specialutgåva, som går under namnet Octopath Traveler: Traveler’s Compendium Edition. Den utgåvan innehåller spelet, en pop-up-bok, en karta och ett mynt. Både spelet och specialutgåvan släpps exklusivt till Nintendo Switch den 13 juli.

• Captain Toad: Treasure Tracker, som ursprungligen släpptes till Wii U, kommer nu till Nintendo Switch. Denna versionen innehåller även en del nya banor som baserats på de olika banorna i Super Mario Odyssey. I denna versionen så kan också spelare hjälpa varandra genom att spela med två Joy Con. Medan den ena spelaren styr Captain Toad kan den andra spelaren stötta och assistera på olika sätt. Captain Toad: Treasure Tracker släpps till Nintendo Switch den 13 juli. Samma datum släpps också en Nintendo 3DS-version av Captain Toad: Treasure Tracker.

• Crash Bandicoot N. Sane Trilogy innehåller finslipade versioner av de tre första Crash Bandicoot-spelen. Släpps till Nintendo Switch den 10 juli

• Okami HD: En vacker remake av det klassiska actionäventyret Okami kommer till Nintendo Switch. Släpps via Nintendo eShop i sommar.

• South Park: The Fractured But Whole: South Park-gäng är tillbaka och här får du spela med dem i ett rpg-äventyr. South Park: The Fractured But Whole släpps till Nintendo Switch den 24 april

• Sushi Striker: The Way of Sushido: Utannonserades ursprungligen till Nintendo 3DS på förra årets E3, men nu är det offciellt att Sushi Striker: The Way of Sushido också kommer till Nintendo Switch! I detta actionpussel använder du ett rullande band fyllt med sushi för att besegra dina fiender. Lätt att förstås och sätta sig in i, men det finns ett djup här och du kommer förmodligen också bli sugen på sushi om du spelar detta. Sen finns det också möjlighet att spela mot andra spelare, antingen lokalt eller online. Sushi Striker: The Way of Sushido släpps bade till Nintendo Switch och Nintendo 3DS den 8 juni

• DARK SOULS: REMASTERED: En remake av ett synnerligen älskat (och fruktat) spel… Nu kommer Dark Souls SOULS till Nintendo Switch och det släpps den 25 maj. Samma dag släpps också en amiibo baserad på Solaire of Astora. Använd denna amiibo i spelet och se vad som händer.

• Travis Strikes Again: No More Heroes: Det senaste spelet i klassiska No More Heroes-series innehåller flera olika spel som ett actionspel, racingspel och pusselspel. Använd Joy-Con och spela två spelare i ett co-op-läge. Travis Strikes Again: No More Heroes släpps exklusivt till Nintendo Switch i år

• Little Nightmares: Complete Edition: Från prisvinnande utvecklaren Tarsier Studios kommer spelet Little Nightmares, ett charmigt och lite läskigt plattformsäventyr med pusselinslag. Little Nightmares: Complete Edition släpps den 18 maj.

• UNDERTALE: Det miljonsäljande rollspelet där ingen behöver dö kommer till Nintendo Switch! Mer info om releasedatum längre fram.

• Hyrule Warriors: Definitive Edition: Den ultimata versionen av Hyrule Warriors. Släpps till Nintendo Switch den 18 maj

• ARMS Testpunch: Har du inte skaffat ARMS än, men ändå vill testa det. Då kan du se fram emot en ny Global Testpunch. Det är ett tillfälle då Nintendo Switch-ägare kan testa olika delar av ARMS. Denna möjlighet startar den 31 mars och håller på i tre dagar.

Nintendo 3DS

• WarioWare Gold: Den ökända WarioWare-serien är tillbaka och nu för första gången på Nintendo 3DS! Med över 300 mikrospel – både klassiska och nya – är WarioWare Gold är det överlägset matigaste spelet i denna serien hittills. WarioWare Gold släpps exklusivt till Nintendo 3DS den 27 juli.

• Luigi’s Mansion var ett av releasespelen till Nintendo GameCube när den kom 2002. Nu kommer detta spel till Nintendo 3DS. Denna remake har finslipats och ser bättre ut och har en del nya funktioner, som t ex en karta på nedre skärmen och ett spelläge kallat Boss Rush Mode. Luigi’s Mansion släpps till Nintendo 3DS i år.

• Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey: Precis som förra årets version av Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser’s Minions, är detta en remake av ett klassiskt Mario & Luigi actionäventyr/rollspel. Grafiken har uppdaterats och det finns ett nytt spelläge. Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey släpps till Nintendo 3DS under 2019.

• Dillon’s Dead-Heat Breakers: Ett actionfyllt Tower Defence-spel där du tar dig an rollen som armadillon Dillon. Stoppa fiendeinvasioner och rädda den postapokalyptiska nybbyggarvärlden. Dillon’s Dead-Heat Breakers släpps till Nintendo 3DS den 25 maj.

Lämna ett svar