Visste du att...

Fem Game Jams samtidigt i Norr- och Västerbotten

artic lgame lab game jam boden

I norra Sverige finns Arctic Game Lab, som vi tänkte prata lite mer med vid tillfälle om vad de håller på med för roligheter egentligen. De arrangerar i alla fall så kallade Game Jams och ett av de flitigaste ställena för sådana är Boden Business Park.

Nu i helgen arrangeras fem Game Jams samtidigt, en i varje stad som är med i Arctic Game Lab. Totalt är det runt 70 deltagare som bildar 15 lag. Gemensam start för allt är idag lördag och det håller på fram till söndag klockan 17.00. Deltagarna får skapa fram till 15.00 imorgon, sedan visas kreationerna upp klockan 16.00. Alla Game Jams välkomnar besökare som inte är med och skapar och en bra tid att pricka in kan ju vara just klockan 16.00 imorgon. Dörrarna stängs klockan 17.00, men vi kan förmoda och hoppas att skapandet fortsätter utanför evenemangen.

För att sudda ut gränserna, eller milen mellan städerna, pratar deltagarna med varandra mellan städerna via Google Hangouts och Discord.

”Tidigare har vi cirkulerat runt på orterna och kört separata Game Jams olika helger, vilket har inneburit att många har åkt mellan de olika städer för att träffa varandra och jobba ihop.” säger Mattias Bergqvist som är Arctic Game Labs representant i Boden och fortsätter ”Nu testar vi att köra på alla orter samtidigt för att manifestera att den geografiska placeringen och avståndet inte behöver ha en negativ innebörd när det kommer till att skapa spel.”

Avstånd betyder inget i dagens samhälle och det finns flera spel som är skapade med representanter i flera olika länder som inte ens träffat varandra utanför kommunikationsprogrammen.

Vill du besöka något av evenemangen, då hittar du dem på följande platser i alfabetisk ordning, likväl som geografisk från norr till söder.

Boden – Boden Business Park (Före detta Skapa)
Luleå – Luleå Makerspace
Piteå – Piteå Science Park
Skellefteå – The Great Northern
Umeå – HUMlab X

swegame spelutveckling fatshark

Lämna ett svar