Visste du att...

Starbreeze öppnar VR-center på Sveavägen 14 i höst

Förvärvet av Enterspace är nu klart och hela pressmeddelandet nedan. Det är också meddelat via andra kanaler att det nya VR-centret kommer att landa på Sveavägen 14 i centrala Stockholm.

Starbreeze AB meddelade idag att man slutfört förvärvet av Enterspace, det svenska destinationsbaserade virtual reality (VR)- företaget, genom att Starbreeze styrelse emitterat 1 071 203 Starbreeze B-aktier under sitt mandat från stämman samt till säljarna överfört kontantlikviden på 3,0 MSEK.
Starbreeze utannonserade förvärvet den 12:e juni 2017 och som tidigare meddelats uppgår det totala förvärvet till 20 MSEK, varav 17,0 MSEK i Starbreeze B-aktier och 3,0 MSEK kontant. De nya aktierna som tilldelats säljarna i Enterspace har nu blivit emitterade och tecknade. Majoriteten av de nya B-aktierna, ca 80 procent, tecknas av Enterspace grundare Staffan Klashed, Daniel Arnberg och Olof Englund (samtliga tre ägare genom företag kontrollerade/ägda av envar).

Efter emissionen är det totala antalet A-aktier och B-aktier i Starbreeze 55 971 982 and 224 718 353 respektive.

Enterspace, som startade 2016, tar en helt ny typ av destinationsbaserad underhållning till allmänheten. Företagets första signaturupplevelse, Ringwalker, är ett interaktivt rymdäventyr för flera deltagare där ett tankeväckande berättande kryddas med spännande överraskningar och inspirerande vetenskap. Enterspace har huvudkontor i Stockholm och 14 anställda. Dess grundare har omfattande erfarenhet från destinationsbaserad underhållning på planetarier runt om i världen.

Enterspace öppnar sitt första VR-center i centrala Stockholm under hösten 2017. Centret kommer att bestå av 900 kvadratmeter VR-upplevelser och en cafébar.

Lämna ett svar