Visste du att...
7.5

SOCOM: U.S. Navy Seals Fireteam Bravo 2

Attacksoldaterna från SOCOM-spelen har förflyttat sig till Sony PSP.

Avsaknaden an en andra analog spak gör att det är väldigt svårt att göra vettiga första- och tredjepersonsskjutare på PSP. Så hur löser man det? Tja, man kan göra som Zipper gjort i sitt senaste SOCOM. Med styrspaken går man framåt och bakåt och tittar åt sidorna. Vill man gå sidledes håller man in L-knappen. Sikta är ingenting man egentligen behöver bry sig om, för det sker mer eller mindre automatiskt. Det som gör att det faktiskt fungerar istället för att bara bli tråkigt och simpelt är att träffsäkerheten påverkas av en mängd faktorer – din och ditt måls relativa ställningar, terräng, vilket vapen du använder och så vidare. Istället för att behöva fiffla runt med precisionssiktande handlar det mer om den taktiska biten.

Fireteam Bravo 2 utspelar sig i den fiktiva forna Sovjetstaten Adjikistan som förstås är en riktig oroshärd. Tillsammans med en skapligt begåvad AI-kollega är det upp till dig att rensa upp. Kampanjen består av fjorton huvudbanor men det finns även en mängd sidouppdrag att ta sig an. I varje uppdrag kan man också tjäna två olika sorters poäng – command equity och local influence – som kan användas för att få tillgång till mer vapen, prylar och info. Command equity tjänar man ihop genom att utföra extrauppdrag medan local influence baseras på hur hygglig man är mot lokalbefolkningen. Tillsammans ger det en hel del mervärde då man kan experimentera med många olika sätt att klara de olika banorna.

Som alltid i SOCOM bjuds det på ett generöst onlineläge med massa olika spelvarianter men tyvärr går det inte att samarbeta med en kompis för att ta sig igenom den vanliga kampanjen, vilket är lite lustigt eftersom man ändå alltid är två i de uppdragen. Spelet ser trots tveksam bilduppdatering inte så himla hett ut och kontrollen kan kännas lite väl pysslig ibland men det är trots allt ett bra PSP-spel som inte bara är en omförpackad variant av ett gammalt spel. Det är precis vad plattformen behöver och har man en PSP som ligger och samlar damm är Fireteam Bravo 2 en så god anledning som någon att rota fram den igen.