Visste du att...
6

Shrek the Third

Filmen gör succé och Shrek är hetare än någonsin på bioduken. På tv-spel är han nog mer ljummen.

Normalt sett brukar filmlicens plus barnspel utgöra något av en dubbel dödsstöt mot de flesta spel, men Shrek the Third är faktiskt överraskande kompetent. Det rör sig om en ganska simpel springa-runt-och-slå-historia utan några större brister. En aningen bråkig kamera och bitvis jobbigt inexakta plattformsmoment är väl de värsta förövarna men det stör inte så ofta att spelet blir drygt och ospelbart.

Spelets behållning ligger något oväntat i själva filmlicensen. Även om inga av skådespelarna från filmen – bortsett John Cleese som berättarröst – repriserar sina roller så är imitatörerna klart kapabla och mycket av charmen och humorn från bioduken känns bibehållen. Shrek-filmernas något plumpa komik lämpar sig faktiskt riktigt väl i spelform.

Shrek the Third är väl knappast det första spelet man skulle rekommendera till någon bokstavstrogen tv-spelare men det är tillräckligt harmlöst för att man ska kunna ha lite kul när man kör igenom det, och har man ungar som är Shrek-sugna så är det något av det minst plågsamma de kan tvinga en att spela eller titta på.