Visste du att...
6.5

Ready 2 Rumble: Round 2

Text: Annelin

Ready 2 Rumble kom först till Dreamcast, efter det så har det kommit till Playstation och Nintendo 64. För er som saknat ett boxnings spel till den lilla portabla maskinen kan nu andas ut för Ready 2 Rumble är här. Till ett något mindre format, i en något mindre version och tyvärr något minde underhållande.

Ready 2 Rumble bjuder tyvärr bara på tre olika spellägen Arcade Mode, Championship och Survival. En liten kul sak är att när man kör championchip mode så kan man träna sin boxare genom att spela små mini-games. Det går också att trycka i din boxare protein och vitamin drinkar så att han blir starkare. Detta ger spelet lite mer djup, men efter ett tag så har boxaren 100 procent i allt och då känns det meningslöst att träna mer. R2R erbjuder heller ingen som helst möjlighet att spela flera spelare över länkkabel, vilket jag tycker är väldigt dåligt.

Gameboy Advance knappsats funkar bra till R2R. Knapparna B och A används till att slå väster- respektive högerslag sedan används L och R till att blocka och ducka. Tyvärr är slagkombinationerna ganska begränsade vilket är väldigt synd. Det leder till att man allt som oftast använder samma attacker mot varje motståndare. En lite störande detalj är att när man trycker upp eller ner så roteras ringen samtidigt. Så om man ska trycka NER+A snabbt för att göra ett special slag så leder detta ofta till att ringen roteras istället för att man lyckades med special slaget.

Även i denna version så åter finns vissa karaktärer som de som spelat R2R tidigare kommer att känna igen, bland annat Afro Thunder. Som hemliga boxare finns Saquel O’neal och Michael Jackson. Gubbarna är ritade som 2D-sprites, vilka i sin tur har placerats ut på en ring som är roterbar. Grafiken är väl inte den bästa, gubbarna känns lite ”grötiga”, men grafiken fyller sitt syfte. Ljudet däremot, är inte alls så bra. Det låter onekligen som om alla ljud är inspelade för högt, ljudet blir knastrigt vilket gör att ljudet låter väldigt dåligt.

Det stora minuset i R2R är att det inte finns någon sparfunktion utan för att fortsätta spela senare måste man skriva ner en 13 siffrig kod. Detta är och blir extremt störande, köper man ett spel för 500 kronor så ska man inte behöva skriva in en massa koder för att fortsätta spela spelet.

Om ni söker det ultimata boxningsspelet får ni tyvärr fortsätta leta, men om ni bara vill fördriva tiden på bussen/flyget/tåget så är Ready 2 Rumble Round 2 ett alternativ men inte det bästa.