Visste du att...
7

Quake III Revolution

Quake – det är den titeln som Fragzone en gång i tiden baserades på. Sen dess har det hänt mycket.

Playstation 2 har i nuläget börjat få ett rätt bra spelbibliotek, men fortfarande är det de riktigt stora titlarna som saknas. Vändpunkten beräknas bli med Gran Turismo och senare med Metal Gear Solid 2. Därför är kända titlar som Quake viktiga, för att placera systemet på kartan.

Quake III Revolution är ett snyggt spel, väldigt snyggt, och både ljud och effekter håller väldigt hög klass. Kontrollen, som man naturligtvis måste erkänna är mycket sämre än att spela med mus och tangentbord, är förvånansvärt smidig. Man kan även använda sig av en USB-mus, men det har jag inte testat. Att springa runt och spela i sin ensamhet är sådär, det vet alla att det är nätverksspelandet som gör den här genren till vad den är på PC-datorer. Nu är det bara så att Playstation 2 inte har någon möjlighet för uppkoppling och därav stryps möjligheten för nätverksspel – och möjligheten att spela Quake som det är tänkt man ska spela.

Det finns i och för sig möjlighet att spela upp till fyra spelare, i split-screen, men det är inte i närheten samma sak eller lika kul. Man ser var de andra befinner sig, man kan inte längre smyga sig på folk – och inte kan man campa heller… om man skulle vilja det.

Har man en okej dator, då är det ingen tvekan om saken – köp Quake, eller annat förstapersonsspel, till den. Har du ingen dator – hur läser du då detta? – men äger en Playstation 2, då är det ett bra köp – men långt ifrån så bra som det borde vara.