Visste du att...
7

One

Prisbelönt fightingspel till N-Gage som finska Nokia finansierat.

Fightingspelet One fick pris på E3-mässan i Los Angeles och ärligt talat är det inte en stor chock. Det är ett ruskigt ambitiöst spel som Nokia skapat till sin N-Gage.

One är ett fightingspel som inte begränsats till bara ett par sparkar och slag, vilket varit en ganska vanlig syn när det gäller mobiltelefonspel i genren. Utvecklarna sade på lanseringsfesten att de fått allt de ville ha och att Nokia var enormt bra att jobba tillsammans med. Att de fått all hjälp de vill ha syns, för det är ett mycket genomarbetat spel.

Kontrollen när det gäller N-Gage är det inget problem med, det finns ju dessutom väldigt många knappar att tillgå på ett lättillgängligt avstånd. Att kontrollera sin kämpe är alltså ganska lätt och det finns otaliga kombinationer att tillgå. På den fronten är det inte direkt någon brist. Det jag personligen känner är att spelet stagnerar ganska snabbt, oavsett hur väl genomfört det är.

Med N-Gage som plattform kommer inte heller spelet att gå åt som smör, vilket är lite synd. Om jag satt i Nokias kontor skulle jag se till att konvertera spelet till Gameboy, Nintendo DS och kanske även Sony PSP. Då blir det volym på försäljningen och det är något som One förtjänar.